FUP ZAPRIMIO PRIJAVU: Bivši policajac Jozo Anđić snimljen kako krade 20 KM sa parkinga?! "To je montaža, revanširaju mi se"

Informacije iz Sky aplikacije otkrile su da su Hadžibajrić i njegov sin Seid zajedno sa Karišikom prali pare preko parkinga i dijelili ih tako što je Hadžibajriću išlo 80 posto zarade.

  • Hronika

  • 09. Avg. 2023  

  • 0

Novi skandal potresa Agenciju za upravljanje oduzetom imovinom FBiH, a u sve bi se mogao uključiti i FUP.

Naime, pojedini mediji objavili su snimak sa nadzorne kamere na kojem se vidi kako se broje novci na jednom parkingu, a jedan od radnika krade 20 KM.

Kako je naveo portal Crna-hronika, radi se o Jozi Anđiću, koji je postavljen za direktora parkinga koje je Agencija za upravljanje oduzetom imovinom dobila na raspolaganje nakon što je uhapšena grupa oko bivšeg načelnika Općina Stari Grad Ibrahima Hadžibajruća i Elmedina Karišića.

Anđića je bivši direktor Agencije Vinko Jakić postavio za upravitelja tih parkinga koji su zaplijenjeni.

Informacije iz Sky aplikacije otkrile su da su Hadžibajrić i njegov sin Seid zajedno sa Karišikom prali pare preko parkinga i dijelili ih tako što je Hadžibajriću išlo 80 posto zarade.

I sad je procurio snimak sa nadzornih kamera na kojem se kako navodno Anđić broji novac i stavlja 20 KM u džep.

Kako Raport saznaje, FUP je već zaprimio prijavu Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, kao i sa zahtjevom da se provjeri da li ja u pitanju Anđić.

Raport ga ja kontaktirao. On kaže da je sve montaža.

“To je ona ekipa koja sad treba da dobije otkaze. Oni su imali svoje uvjete kako da rade, ja to nisam dozvoljavao i sad ide revanš”.

Jeste li vi na snimku?

“Ne.”

Znači neko je drugi ukrao 20 KM?

“Nije niko ukrao, to je montirano, to je sve montaža”.

To je ekipa koja je tu radila kako je htjela raditi. Ja to ne dozvoljavam”.

Smjestili su vam radnici?

“To je ekipa sa Telala. Ne opterećujem se s tim”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...