DA TI SE ZAMANTA: Evo koliko su stvarno poskupjeli polovni automobili…

Kupcima su na izbor skuplji automobili s više prijeđenih kilometara.

  • Auto

  • 10. Avg. 2023  

  • 0

Cijene polovnih automobila u prosjeku su porasle za 47,7 posto od 2019. godine. Barem tako javljaju iz SAD-a, a ukoliko pratite i domaće tržite već znate da ovi podaci nisu daleko od stanja u našim salonima ili oglasnicima.

Kilometraža je također porasla, pri čemu većina vozila ima 46 posto više kilometara na brojaču nego isti modeli prije četiri godine. Dakle, kupcima su na izbor skuplji automobili s više prijeđenih kilometara.

To su rezultati nedavnog istraživanja iSeeCars, popularne web stranice koja pruža podatke i smjernice o kupovini polovnih vozila. Prema rezultatima, popularni automobili poput Honde Civic ili Toyote RAV4 danas su skuplji 41, odnosno 46 posto nego 2019. godine.

Veliki pick-upovi poput Forda F-150, Chevrolet Silverada i Rama 1500 skuplji su od 30 do 50 posto u istom razdoblju. Prosječna cijena polovnih automobila porasla je s 23.351 USD na 34.491 USD u četiri godine. Za izradu studije, ISeeCars je analizirao više od 10,8 miliona polovnih vozila starih od jedne do pet godina.

No, nije sve tako crno. Naime, cijene polovnih automobila ove godine su pale. U zasebnoj studiji, iSeeCars je utvrdio da su ukupne cijene pale 4,7 posto od septembra 2022. do marta 2023. i 8,7 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...