GRADONAČELNIK BANJA LUKE OBRAZLOŽIO DA JE OVO BIO "ISPRAVAN POTEZ": Draško Stanivuković mora platiti kaznu od 5.000 KM

Očekuje se da će Skupština grada biti odblokirana, a važna sjednica sa mnogo tačaka planirana je za 24. august.

  • Politika

  • 10. Avg. 2023  10. Avg. 2023

  • 1

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković dobio je kaznu od 5.000 KM od finansijske inspekcije zbog preraspodjele sredstava za izgradnju Centralnog spomen obilježja.

Stanivuković je ovo obrazložio kao ispravan potez, ističući važnost simbola slobode.

“Ova kazna ne znači da ovo nije ispravan potez, možda po njihovim ovozemaljskim mjerilima, a po višim vrijednostima kojima uvijek težim, znam da je ovo jedini ispravan potez, i siguran sam da jednoga dana, kada se bude pričalo o ovom spomeniku, nećemo govoriti o izazovima koji su prethodili izgradnji, nego o onome što on predstavlja, a predstavlja naš zavjet i simbol naše slobode”, napisao je nakon toga Stanivuković.

Također, suočava se i sa sudskim pozivom zbog izvršenja presude u vezi sa sporom između grada i Autoprevoza, koji se vodi već dvije decenije oko vlasništva nad lokacijom autobuske stanice u Banja Luci. Stanivuković ističe da je za njega interes grada prioritet i da će se nastaviti boriti za gradsku imovinu.

Očekuje se da će Skupština grada biti odblokirana, a važna sjednica sa mnogo tačaka planirana je za 24. august.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...