RENDULIĆ NIJE ODUŠEVLJEN NAKON POBJEDE: „To je nedopustivo, možda ovaj šamar…“

Pred kamere je stao šef stručnog štaba mostarskog tima Krunoslav Rendulić.

  • Sport

  • 11. Avg. 2023  11. Avg. 2023

  • 0

Nogometaši mostarskog Zrinjskog uvjerljivo su trijumfirali u prvom susretu trećeg pretkola UEFA-ine Lige Europe.

Mostarci su sa 6:2 slavili protiv islandskog Breidablika i tako došli nadomak plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige.

Pred kamere je stao šef stručnog štaba mostarskog tima Krunoslav Rendulić.

"Ova dva gola sa igračem više su nedopustiva. Prvo poluvrijeme bilo je perfektno. Drugo poluvrijeme moram biti veoma nezadovoljan. Ovako se u Europi ne može igrati. Da nam je neko ponudio četiri gola prihvatili bi naravno", rekao je Rendulić, te je nastavio:

"Ozbiljne ekipe sebi ne dopuštaju ova dva gola, moramo držati centralu. Trebalo je da radimo to, ali krenuli smo negdje, ne znam ni ja gdje. Možda ovaj šamar nije loš za uzvart."

“Ne možemo se praviti da rezultat nije bitan. Bliže smo pobjedi nego gosti sa Islanda. Nećemo se tamo braniti, želimo igrati aktivno i napadački i proći dalje.”, jasan je Rendulić.

“Prvi gol skinuo je pritisak s ekipe. Nastavili smo napadati, igrali dobro, bili agresivni, a s druge strane ne možete igrati pritisak i pressing 90 minuta. Kada smo popustili pritisak primili smo ta dva gola. Za prvo poluvrijeme igrači su zaslužili čistu peticu, a budimo realni, s igračem više smo izgubili sa 2-1. Sve u svemu nikome nije lako dati 6 golova, to su sve ekipe prvaka država, tako da sam zadovoljan”, rekao je Rendulić.

Revanš meč ovih timova na rasporedu je za sedam dana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...