JAK ZEMLJOTRES POGODIO SRBIJU: Evo gdje je bio epicentar...

"Prozori su počeli da se tresu, pas da laje", građani prijavljuju: "Zemljotres se osjetio u Beogradu, Kraljevu, Kragujevcu", "Jak udar, naglo je zatreslo"

  • Vijesti

  • 11. Avg. 2023  11. Avg. 2023

  • 0

Snažan zemljotres od 3,7 stepena Rihterove skale pogodio je okolinu Vrnjačke Banje, a osjetio se u Kraljevu, Kragujevu, Beogradu, Kruševcu, piše Blic.rs.

Epicentar zemljotresa je bio na 6 kilometara, na 26 kilometara jugoistočno od Kraljeva i 16 kilometara jugozapadno od Trstenika.

"5-6 sekundi je solidno zatreslo", kaže stanovnik Vrnjačke Banje. "Prozori su se zatresli, pas je počeo da laje", kaže on.

"Stvari su počele da se tresu, skočio sam da uhvatim televizor koji je bio na ivici da ne padne, ali na sreću nije ništa razbijeno", rekao je on.

"Počela je zemlja da se trese dok sam sjedela u bašti", izjavila je žena iz sela Ruđinci kod Vrnjačke Banje.

"Kratko u Kraljevu, ali je naglo zatreslo".

"Kratko i u Kruševcu, ali je brzo prošlo"

"Beograd, jak udar".

"Osetilo se i na Kopaoniku".

"Osetilo se na drugom spratu kuće, gdje je dobro zatreslo nekoliko sekundi"

"Kao da se traktori pale, tako se čulo".

"Na tri sekunde sve se zaljuljalo u Trsteniku"

"Blago zaljuljalo na Karaburmi", pisali su građani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...