ZORAN MILANOVIĆ OTKRIVA DETALJE: "Dodik me odmah zvao da mi javi da je protiv njega podignuta optužnica"

"Taj penzionirani njemački političar koji je iza sebe ostavio potpuno nebitan trag, je od strane nekoga instaliran da bude kolonijalni upravnik u BiH", kaže o Schmidtu Milanović.

  • Regija

  • 12. Avg. 2023  

  • 10

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović otkrio je danas da ga je juče zvao predsjednik entiteta RS Milorad Dodik da mu kaže kako je protiv njega Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

“Podigli su nekakvu optužnicu protiv njega u Sarajevu i nazvao me juče popodne, odmah da mi javi. Nisam znao za to. To je jako zanimljivo. Taj penzionirani njemački političar koji je iza sebe ostavio potpuno nebitan trag, je od strane nekoga instaliran da bude kolonijalni upravnik u BiH. Nema mandat Savjeta bezbjednosti, tog disfunkcionalnog visokog tijela Ujedinjenih nacija, ali bolje nemamo, dakle i to je prekršeno, mijenja zakone kako hoće, krivični zakon. A gdje je bio prije godinu dana kada je sa istim ovlašćenjima mogao promijeniti Izborni zakon BiH, kao što je sada mijenjao Krivični, bez da mijenja dejtonski ustav i spriječi da Bošnjaci biraju hrvatskog člana predsjedništva”, rekao je Milanović.

Dalje je optužio Christiana Schmidta da je to uradio samo kako bi, kaže Milanović, “sačuvao svoju zadnjicu i reputaciju”.

Nismo tako dobri, ali smo taman tako dobri da to susjedu, koji ti je susjed za vijeke vjekova i oduvijek, Srbin Hrvatu i Hrvat Srbinu, to javiš. Iako to ima manji utjecaj na Hrvate, ali ima utjecaj. To se reflektuje i preliva preko Bosne i Hercegovine. Nemojte na to gledati kroz 'red carpet' aspekte. Dovoljno smo dobri i ima dovoljno povjerenja da o tome razgovaramo”, izjavio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...