DŽEMAL SMAJIĆ SVE OBJASNIO: "Istopio se spin o evropskom Dodiku"

"Današnji Dodikovi istupi i poziv srpskom narodu da stane u 'živi štit' kako bi odbranili njegov politički i finansijski sunovrat, dokaz je njegovog potpunog debakla", navodi Smajić.

  • Politika

  • 12. Avg. 2023  

  • 0

Delegat Stranke za BiH u Domu naroda PS BiH Džemal Smajić reagirao je na današnji istup Milorada Dodika. Ističe da se Dodik konačno izjasnio kao sljedbenik Karadžićeve politike.

"Pored toga što negiranje genocida i veličanje zločinaca postaje dio identiteta određenih krugova srpske političke i akademske elite, sada se Dodik javno i dobrovoljno identifikovao sa presuđenim zločincima. U svom posljednjem obraćanju, braneći svoju tešku poziciju u koju je upao, on je istakao: 'Nije ni Karadžić, ni Mladić računao na svoje komoditete, jer da jeste pitanje je kako bi sve bilo, ili Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik ili mnogi drugi. Možda Petar Kočić. U čemu je razlika od prije 100 godina kada su Austrougari i Nijemci donosili propise i zakone ovuda, kinjili srpski narod'.

Onome kome nije bilo jasno, sad je sve odjednom postalo. Dodik se javno odredio da je nasljednik Karadžićeve politike. Za samo nekoliko mjeseci istopio se spin o novom pristupu i evropskoj atmosferi koju predstavljaju novi koalicioni partneri Trojka plus HDZ i SNSD", naveo je Smajić.

"Današnji Dodikovi istupi i poziv srpskom narodu da stane u “živi štit” kako bi odbranili njegov politički i finansijski sunovrat, dokaz je njegovog potpunog debakla", navodi Smajić.

"Zbog toga mi predstavlja posebno zadovoljstvo što Stranka za BiH nije dio 'nove reformske koalicije'", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...