SULUDE IDEJE PREDSJEDNIKA "ISTOČNE ALTERNATIVE" VOJINA PAVLOVIĆA: "Protjerati iz BiH ambasadore Velike Britanije, SAD-a i Njemačke, a uhapsiti Christiana Schmidta"

"Јedini lijek da se zaustavi nasilje nad srpskim narodom i njenim rukovdsvom jeste da se organizuju protesti", napominje Pavlović.

  • Politika

  • 13. Avg. 2023  

  • 4

U Udruženju "Istočna alternativa" smatraju da treba pokrenuti brzu reakciju narodnog otpora i neposlušnosti prema međunarodnim predstavnicima i Tužilaštvu BiH povodom podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Predsjednik Udruženja "Istocna alternativa" Vojin Pavlović rekao je Srni da će, ukoliko se sad Srbi povuku pred pritiscima koji su uslijedili prema rukovodstvu bh. entiteta RS i predsjedniku Miloradu Dodiku, brzo uslijediti nestanak RS-a, a srpski narod doživjeti sudbinu kakvu je doživio na Kosovu, gdje će u ovom slučaju biti munjevito riješen progon Srba.

"Јedini lijek da se zaustavi nasilje nad srpskim narodom i njenim rukovdsvom jeste da se organizuju protesti", napominje Pavlović.

Iz Udruženja "Istocna alternativa" pozvali su rukovodstva RS i Srbije da budu prekinuti svi pregovori sa zapadnim ambasadorima na čelu sa SAD, Britanijom i Njemačkom, te smatraju da "ambasadore tih zemalja treba protjerati, a uhapsiti Christiana Schmidta, "samozvanog visokog predstavnika", zbog urušavanja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, kao i nepoštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...