GRADONAČELNICA BENJAMINA KARIĆ: "Sutra u 18 sati dođite svi ispred Katedrale; Sarajevo moje ovo je minimum koji možemo učiniti..." (VIDEO)

"Grad Sarajevo će biti inicijator i organizator protestne šetnje. Vrijeme je da institucije preuzmu odgovornost i daju dodatni kredibilitet i ozbiljnost situaciji koja je alarmantna", kaže Karić.

  • Društvo

  • 13. Avg. 2023  

  • 1

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva pozvala je građane Sarajeva da sutra u 18 sati izađu na mirnu šetnju zbog stravičnog zločina u Gradačcu.

U videu koji je objavila Karić je poručila:

"Svjesna funkcije koju obnašam i pažnje javnosti koju ona nosi, dozvolite mi da to u ovom trenutku zloupotrijebim.

Tragična ubistva u Gradačcu ne dozvoljavaju mi da sjedim skrštenih ruku. Osjećam svaku obavezu da uradim sve što mogu kako ova tema ne bi imala svoj rok trajanja, kako to kad nas obično bude.

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i ono mora biti tačka odakle će se slati sve važne i snažne poruke.

Pozivam sve gradjane Sarajeva da se u svojoj solidarnosti pridruže mirnoj šetnji u znak protesta protiv svake vrste nasilja oko nas, posebno nasilja nad ženama.

Grad Sarajevo će biti inicijator i organizator protestne šetnje. Vrijeme je da institucije preuzmu odgovornost i daju dodatni kredibilitet i ozbiljnost situaciji koja je alarmantna.

Na mirnu protestnu šetnju, dostojanstvenu pozivam vas sutra, u ponedjeljak u 18 sati. Okupit cemo se zajedno kod Katedrale i prošetati do Aria centra.

Pozivam sve kolegice i kolege političare bez obzira na stranačku pripadnost da sutra odvoje sat vremena i pridruže se šetnji.
Sarajevo moje ovo je minimum koji možemo uraditi.

Pored ovoga dozvolite mi da uputim jedan apel. Apel medijima da prate ovu temu, da ne dozvole sistemu da opet zakaže, da izvještavaju, istražuju, da nas informišu. Budite u tome predani, neumorni i profesionalni. Sve najveće slučajeve upravo ste vi iznijeli i otkrivali, neka to bude i sada!

Na ulice će sutra i građani Mostara i Zenice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...