SPINUJE LI KONAKOVIĆ VIJEĆNIKE SVOJE STRANKE: Tvrdi da planiraju većinu u Općini Centar sa SDA ili SBiH-om

"Kao Klub ostajemo privrženi 'Trojci'. 'Trojka' je naša jedina alternativa i opcija", kaže Sejad Đozo.

  • Politika

  • 13. Avg. 2023  

  • 5

Šef Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je kako je vizija vijećnika njegove stranke u Općini Centar da se pravi većina sa Strankom za BiH ili SDA-om.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo (NiP) kategorično je demantovao Konakovića, piše Faktor.ba.

"Apsolutno to nije tačno. Ako pogledate potpise za inicijativu za opoziv načelnika Srđana Mandića, tamo nećete naći nijednog SDA-ovog vijećnika, ako vidite na jučerašnjoj sjednici glasanje za opoziv načelnika SDA-ovi vijećnici su bili suzdržani. Znači, nema s ovim SDA ništa.

"SDA je na sve odluke bila suzdržana. Sa Klubom SDA nemamo ništa. Ovdje je u pitanju 16 nezadovoljnih vijećnika, ranije je bilo 18. Nema nikakve nove većine u Centru. Kao Klub ostajemo privrženi 'Trojci'. 'Trojka' je naša jedina alternativa i opcija", kaže Đozo.

Pojasnio je kako SBiH nije učestvovala na izborima 2020. godine i oni ne mogu biti parlamentarna stranka u Općini Centar. Neki vijećnici su nakon izlaska iz partija gdje su ranije bili pristupili u SBiH, njih troje, ali su u OV Centar Klub samostalnih vijećnika.

A evo šta nam je rekao Hamdija Hasanović, šef Kluba SDA u OV Centar:

"Ja nisam razgovarao na tu temu kako šef Kluba SDA u Centru. To su stvari koje se trebaju raspraviti na organima stranke. Mi ćemo poštovati onaj stav koji dogovorimo i na Općinskom odboru i na organima stranke. Da bi napravili koaliciju, većinu mislim da bi trebao postojati jasan stav na kojim principima bi se sve to zasnivalo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...