SPEKTAKULARAN TRANSFER: Neymar postaje najskuplji nogometaš u povijesti, za dvije godine zaradit će čak...

Navodno bi već u srijedu trebalo biti održano službeno predstavljanje.

  • Sport

  • 14. Avg. 2023  

  • 0

Brazilac Neymar postat će najskuplji nogometaš u povijesti nakon što je dogovorio uvjete dvogodišnjeg ugovora sa saudijskim Al Hilalom, a pregovori PSG-a i Saudijaca su u završnoj fazi.

Tridesetjednogodišnji Brazilac će za dvije sezone zaraditi 320 miliona eura, a PSG odštetu od 100 miliona eura, javlja brazilski Globo.

Potvrdio je informaciju i poznati "insajder" Fabrizio Romano, koji piše kako "Al Hilal priprema dokumentaciju" i da se "u ponedjeljak očekuje finiširanje posla".

- Igrač je već pristao na uvjete, sad samo još papire trebaju pregledati odvjetnici. Al Hilal je zakazao ljekarski pregled i samo čeka definitivno "zeleno svijetlo" iz Neymarovog tabora, piše Romano.

Navodno bi već u srijedu trebalo biti održano službeno predstavljanje.

Al Hilal je ovog ljeta doveo Kalidoua Koulibalyja iz Chelseaja za 23 miliona eura, Rubena Nevesa iz Wolverhamptona za 55 miliona, Sergeja Milinkovića-Savića iz Lazija za 40 te Malcoma iz Zenita za 60 miliona.

Taj je klub velika konkurencija Al Nassru, u kojem igra Cristiano Ronaldo, pa će u derbiju saudijskog nogometnog prvenstva na suprotnim stranama biti Ronaldo i Neymar, nešto nezamislivo sve donedavno. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...