DRAGAN ČAVIĆ SRLJA U PROPAST: „Sud i Tužilaštvo BiH postupcima protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika rade protiv…“

-Ovo nije pitanje koje se tiče političkih stranaka, već nacionalno pitanje, kazao je Čavić.

  • Politika

  • 15. Avg. 2023  

  • 31

Bivši predsjednik bh. entiteta Republika Srpska i žestoki kritičar režima Milorada Dodika, a danas Dodikov saveznik, Dragan Čavić, rekao je da „Sud i Tužilaštvo BiH postupcima protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika rade protiv sebe i umjesto da provode pravdu, provode nepravdu“.

-Predsjednik Republike Srpske ima zakonsku i ustavnu obavezu da potpiše ono što usvoji Narodna skupština, a u slučaju da nije potpisao ukaze, prekršio bi Ustav, branio je Čavić nekadašnjeg političkog rivala.

-Christian Schmidt je nelegitimno, nelegalno i nedemokratski preuzeo tri grane vlasti - zakonodavnu, izvrnu i sudsku, on nameće zakone, provodi zakonodavnu ulogu i negira nadležnosti.

Ovaj unitaristički pokušaj doživjet će poraz, kao i svaki do sada, kazao je Čavić.

On je naveo da apsolutno podržava odluke predsjednika i Narodne skupštine RS-a, poručivši da je to jedini ispravni način da se stane u kraj nametanjima nedopustivim za 21. vijek.

-Ovo nije pitanje koje se tiče političkih stranaka, već nacionalno pitanje, kazao je Čavić, kojeg je Dodik za odanost nagradio pozicijom direktora javnog preduzeća Elektrokrajina.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...