RACIJA U IZBJEGLIČKOM LOGORU: Izraelske snage rano jutros ubile...

Racija je trajala kraće od sata, dodali su mještani.

  • Svijet

  • 15. Avg. 2023  

  • 0

Izraelske snage u utorak ujutro ubile su dvojicu Palestinaca nakon racije u izbjegličkom logoru u okupiranom gradu Jerihonu na Zapadnoj obali, saopćili su za Reuters medicinski izvori.

- Dvojica mladića su hitno prebačena u bolnicu s prostrelnim ranama na grudima - kazao je direktor bolnice u Jerichu za Reuters.

Stanovnici su također rekli Reutersu da je bilo oružanih sukoba, ali nije bilo jasno da li su dvojica muškaraca umiješana u te sukobe ili ne.

Racija je trajala kraće od sata, dodali su mještani.

Nasilje na Zapadnoj obali, jednoj od teritorija na kojima Palestinci žele da uspostave državu, pojačalo se u posljednjih 15 mjeseci intenziviranim izraelskim racijama, palestinskim uličnim napadima i napadima jevrejskih doseljenika na palestinska sela.

Izrael je osvojio Zapadnu obalu, za koju se Palestinci nadaju da će činiti jezgro njihove buduće nezavisne države, u bliskoistočnom ratu 1967. godine. Od tada je tu izgradio velika naselja, dok su pregovori o palestinskoj državnosti uz američko posredovanje u blokadi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...