DA LI ĆE RAK REAGIRATI: Radio Rs-a i BN-a ne poštuju Dan žalosti, zabavna i narodna muzika umjesto klasične

Podsjećamo, upravo je Vlada Rs u ponedjeljak prva proglasila Dan žalosti za srijedu 16. avgusta

  • Društvo

  • 16. Avg. 2023  

  • 1

Iako je danas Dan žalosti u Rs-u i FBiH zbog trostrukog ubistva u Gradačcu, Radio RTRs-a ne poštuje Dan žalosti te se u programu čuje zabavna muzika, a ne klasična kako priliči Danu žalosti, piše novinska agencija Patrija.

I na Radiju BN također se pušta muzika koja ne priliči Danu žalosti.

Regulatorna agencija za komunikacije BiH sigurno će po službenoj dužnosti pokrenuti predmete u ovim slučajevima, te sankcionisati odgovorne.

Podsjećamo, upravo je Vlada Rs u ponedjeljak prva proglasila Dan žalosti za srijedu 16. avgusta, iako je bila u toku sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj je trebalo glasati o Danu žalosti u BiH. S obzirom da takva odluka nije donesena, Vlada FBiH pratila je Vladu Rs te proglasila Dan žalosti u ovom entitetu.

Tako je danas Dan žalosti u Rs-u i FBiH dok nije u Brčko distriktu gdje je bio u ponedjeljak na dan dženaze ubijene Nizame Hećimović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...