NOVA BLAMAŽA VOŽDA IZ LAKTAŠA: Pogledajte kakvi su plakati sinoć osvanuli u Banjoj Luci (FOTO)

I vladika Fotije aktivno se uključio u kampanju režima i Milorada Dodika, daje izjave kojima poistovjećuje Dodika i Republiku Srpsku, te poziva narod na jedinstvo i odbranu.

  • Vijesti

  • 17. Avg. 2023  17. Avg. 2023

  • 6

U Banjoj Luci su se pojavili bilbordi podrške na nekoliko lokacija nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića. 

Bilbord - podrška Dodiku - Foto: RTRSFoto: RTRS

-Napad na predsjednika Republike Srpske je napad na svakog stanovnika, piše na jednom od bilborda na kojem je i fotografija Milorada Dodika kojem očito ne preostaje ništa drugo nego da angažira ljude da lijepe plakate s podrškom samom sebi.

Bilbord - podrška Dodiku (Foto: RTRS)

Dio je to bjesomučne kampanje koju posljednjih nekoliko dana vodi vladajuća koalicija u Republici Srpskoj uz pomoć dijela Srpske pravoslavne crkve, pokušavajući poistovjetiti srpski narod s Miloradom Dodikom.

I vladika Fotije aktivno se uključio u kampanju režima i Milorada Dodika, dajući izjave kojima poistovjećuje Dodika i Republiku Srpsku, te poziva narod na jedinstvo i odbranu.

No, čini se da je opozicija u RS-u ovoga puta odlučna da ne nasjedne na Dodikov vapaj, čemu svjedoče istupi Milana Miličevića, lidera SDS-a, te Nebojše Vukanovića i Igora Crnatka.

Miličević je javno na RTRS-u kazao kako Dodik nema podršku SDS-a, nakon čega je uslijedila salva uvreda i optužbi od strane medija pod kontrolom Dodikovog režima, koji idu toliko daleko da spominju i "izdaju srpstva".

Podsjetimo, Milorad Dodik je optužen za počinjenje krivičnog djela iz člana 203a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine -  Neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

Propisana kazna za ovo krivično djelo je od 6 mjeseci do 5 godina.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...