MISTERIJA ZLOČINA U GRADAČCU: Kockice monstruozne kriminalne slagalice još nisu složene, ova pitanja čekaju odgovore (FOTO)

Nermin Sulejmanović bi, po svemu sudeći, mogao da doživi sudbinu Vuka Borilovića, masovnog ubice sa Cetinja

  • Hronika

  • 17. Avg. 2023  

  • 0

Nermin Sulejmanović (35), bodibilder i fitnes trener sa debelim kriminalnim dosijeom, zavio je maleni Gradačac u crno, usmrtivši tri i teško ranivši još tri osobe. Dodatno je šokirao javnost jer je svoj krvavi pir uživo prenosio na Instagramu.

U prethodnih nedjelju dana otkriveni su mnogi šokantni detalji jezivog zločina koji je definitivno mogao da bude spriječen.

Monstrum je imao svjesnu ili nesvjesnu podršku onih koji su, prije svega, trebalo da zaštite njegovu nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović koja je zbog porodičnog nasilja pobjegla sa devetomjesečnom bebom kod tetke.

Mnogo toga o Nerminu znamo, ali brojne kockice ove monstruozne kriminalne slagalice i dalje nisu složene. Ovo su četiri najvažnija pitanja u vezi sa Nerminom Sulejmanovićem koja su i dalje bez odgovora.

Ko će ga i gdje sahraniti?

Tijelo trostrukog ubice nalazi se u Komemorativnom centru u Tuzli, a do danas niko nije podnio zahtjev za njegovo preuzimanje. Ovu informaciju potvrdio je Faruk Latifagić, direktor Komemorativnog centra u Tuzli.

"Obdukcija je urađena i tijelo se nalazi kod nas, te je spremno za ukop. Sada je potrebno da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Mi čekamo da nam se za izuzimanje tijela jave ili članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca, jer je riječ o osobi sa njihovog područja", kazao je Latifagić.

Po ovom pitanju se oglasio i otac ubice, Fikret Sulejmanović.

"Nema ko od porodice da ga sahrani, to su njegovi jarani i prijatelji krimosi sredili već i organizovali. To što je on uradio to je izazvano, to ne može normalan čovjek da uradi, samo zlotvor", rekao je Fikret Sulejmanović.

Nermin Sulejmanović bi, po svemu sudeći, mogao da doživi sudbinu Vuka Borilovića, masovnog ubice sa Cetinja, da mu se zatre svaki trag. Naime, za Borilovića niko ne zna ni gdje, ni kad je sahranjen.

Ko mu je bio krtica?

Najviše pažnje sada je posvećeno otkrivanju krtica u redovima policije i suda koje su ubici otkrile lokaciju na kojoj se krila njegova nevjenčana supruga i tako mu praktično omogućile da je ubije.

Glavna osumnjičena je lokalna policajka Dženana za koju rodbina Nezime Hećimović tvrdi da je bila u ljubavnoj vezi sa ubicom. Zato se od prvog trenutka sumnjalo da mu je ona odavala informacije iz istrage i, navodno, otkrila lokaciju gdje se krije Nizama s kćerkicom. Dženana je do juče bila van BiH, na ljetovanju u Italiji.

"Lično sam čula kad joj je Nermin rekao da je u vezi sa Dženanom", ispričala je tetka ubijene Nezime.

Monstrum iz Gradačca je, po svemu sudeći, imao pomagače u policiji, ali i u sudu. Lokalni sud je nekoliko dana prije masakra odbio prijedlog MUP da se Sulejmanoviću zabrani približavanje žrtvi.

Sutkinja Lejla Numanović je odbila da izrekne tu mjeru pravdajući se da “nema dovoljno dokaza”. Inače, to je ove godine bila jedina zaštitna mjera prema žrtvi porodičnog nasilja koju je sud u Gradačcu odbio da usvoji.

Konačno, pod istragom je i visokopozicionirani inspektor lokalne policijske stanice. On je, kako se sumnja, duže vrijeme bio u kontaktu sa Sulejmanovićem, zajedno su išli u teretanu, a jedno vrijeme mu je bio i trener.

Kćerka ovoga inspektora je bila prijateljica sa Sulejmanovićem.

Da li je ubijao planski ili nasumično?

Glavna meta Sulejmanovića bila je njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović, koju je prvu i ubio. Ipak, još nije razjašnjeno da li su se ostale žrtve, kako ubijeni tako i ranjeni, na meti monstruma našle slučajno ili je ranije odlučio da im presudi.

Sulejmanović je poznavao familiju Onder, pa je hladnokrvno ubio sina Denisa i oca Đengiza, da bi poslije ranio i njihovu majku, odnosno suprugu Harisu.

Njihova kćerka Hana je na sahrani istakla da “sebi ne može da oprosti što je upoznala Sulejmanovića sa porodicom”, optužujući sebe zbog njihovog susreta kada joj je bilo samo 16 godina.

Ipak, na osnovu monstrumovih zabilježenih objava na Instagramu, tokom prenosa masakra uživo, ispada da je susret Sulejmanovića sa Onderima bio slučajan.

"Ubio sam oca i sina. Kako su mi naletili, Bog zna. Ubio sam ženu i dva dušmanina. Nadam se da sam ubio i policajca. Beba je živa", rekao je tada Sulejmanović.

Zašto je stao s ubijanjem?

Sulejmanović je ubio tri osobe, još tri ranio, a onda se zaustavio u svom krvavom piru i izvršio samoubistvo, iako je prethodno u lovačkoj radnje uzeo još municije i do vrha napunio rezervoar BMW u kojem se vozio.

Zato se postavlja logično pitanje zbog čega se predomislio, jer ništa nije nagoviještavalo da je završio masakr.

"Upozorio sam sve redom da će doći do ovoga. Čekam da napunim oružje i da idem dalje", bile su posljednje riječi monstruma u prenosu na Instagramu.

Kako je ispričao svjedok Hasan Jašarević, ubica mu je u prodavnicu uletio go do pojasa i krvav.

"Moj sin drži tu prodavnicu u Gradačcu, po potrebi ga mijenjam. U jednom trenutku sam čuo naglo kočenje i škripu guma i čovjek uleće u prodavnicu. Uperio mi je pištolj u glavu i rekao 'daj svu municiju od devet milimetara'", ispričao je Jašarević, piše Blic.

Ubica se zatim uputio ka mjestu Donja Ledenica, gdje je, pred policijom, u svom automobilu izvršio samoubistvo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...