BURNO NA KOSOVU: Američki ambasador upozorava -"Oprezno s licencom MTS-a..."

U međuvremenu, iz ove institucije su nedavno poručili da će se žaliti na odluku vlade Kosova, štiteći, kako su rekli, interese svih građana koji koriste njihove usluge.

  • Regija

  • 18. Avg. 2023  

  • 0

Ambasador SAD-a na Kosovu Jeffrey Hovenier je ocijenio da vlada Kosova treba vrlo oprezno i odgovorno da se odredi prema odluci o oduzimanju licence mobilnom operateru MTS.

Nedavno je vlada Kosova odlučila da operateru MTS oduzme dozvolu za emitiranje zbog, kako je rečeno, neustavnog sadržaja u dokumentaciji.

Hovenier  je rekao da u ovom slučaju treba biti povećan oprez, te da je to, kako je kazao, "veoma osjetljivo pitanje", javlja Beta.

 Američki ambasador je poručio i da je "velika stvar kada suspendiraju licencu za posao".

"Ovu diskusiju smo vodili, u drugačijem kontekstu, i s Klanom Kosova", dodao je on.

Kazao je da je "MTS posebno pitanje", jer, kako je naveo, "dobar dio osnove njegovog poslovanja čini dogovor postignut u okviru sporazuma o dijalogu o pružanju usluga fiksne i mobilne telefonije".

"Dakle, ohrabrujemo vladu na poseban način da bude veoma, veoma oprezna u vezi s odlukama koje donosi", rekao je Hovenier.  

Dodao je da je izaslanik EU Miroslav Lajčak u kontaktima s vladom Kosova o narednim koracima.

MTS d.o.o. je kompanija osnovana na osnovu Briselskog sporazuma o telekomunikacijama Kosova i Srbije iz 2015. u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa.

Ova kompanija je krajem 2016. dobila licencu za rad po zakonima Kosova, a osnivač s udjelom od 100 posto je "Telekom Srbija".

U međuvremenu, iz ove institucije su nedavno poručili da će se žaliti na odluku vlade Kosova, štiteći, kako su rekli, interese svih građana koji koriste njihove usluge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...