HITNO IZMJEŠTANJE: Novorođenče iz Sarajeva helikopterom prebačeno u Beograd na liječenje

Novorođenče je upućeno u Institut za majku i dijete u Beogradu radi hitne kardiohirurške intervencije i potrebe za liječenjem u specijalizovanoj neonatološkoj intenzivnoj njezi.

  • Društvo

  • 18. Avg. 2023  

  • 0

Iz Helikopterskog servisa RS naveli su da je helikopter u ranim jutarnjim časovima poletio iz Banjaluke ka Istočnom Sarajevu, po zahtjevu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra u Sarajevu, javio je RTRS.

– Preporučeno je “hitno izmještanje muškog novorođenčeta u inostrani kardiohirurški centar radi hitne operativne korekcije urođene srčane mane”, muškog novorođenčeta iz Trnova, rođenog 16. avgusta. Novorođenče sa teškom urođenom srčanom manom, u veoma kompleksnim uslovima, helikopterom Helikopterskog servisa transportovano je uz kompletan monitoring, intubirano je i uz kompletnu farmakološku podršku, pod stručnim nadzorom ljekara specijaliste pedijatrije i medicinskog tehničara-anestetičar, koji su sastavni dio tima za vazdušni medicinski transport – naveli su iz Helikopterskog servisa.

Novorođenče je upućeno u Institut za majku i dijete u Beogradu radi hitne kardiohirurške intervencije i potrebe za liječenjem u specijalizovanoj neonatološkoj intenzivnoj njezi.

Pripadnicima službe za vazdušni medicinski transport ovo je 48. transport u ovoj godini, a jedan od najzahtjevnijih do sada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...