MILORAD DODIK NA TRADICIONALNOJ MANIFESTACIJI "VEČE OJKAČE": "Hitler nije pobijedio ojkaču pa neće ni ovaj Schmidt"

U takmičarskom dijelu manifestacije nastupilo je 17 grupa.

  • Mini market

  • 18. Avg. 2023  

  • 2

Tradicionalno, večeras je održano "Veče ojkače", kojem je prisustvovao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

"Ojkača predstavlja istinsku dušu krajiškog naroda, koji je teško stradao kroz istoriju. Hitler nije pobijedio ojkaču pa neće ni ovaj Schmidt. Podržavam manifestaciju 'Veče ojkače na Moštanici' jer na najljepši način njeguje divne tradicije srpskog naroda koje su važne za očuvanje našeg identiteta", istakao je Dodik na društvenoj mreži Twitter.

U takmičarskom dijelu manifestacije nastupilo je 17 grupa.

"Veče ojkače"održava se pod pokroviteljstvom predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, a organizator je Centar za informisanje i kulturu i Općina Bosanska Dubica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...