„KAD SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI…“: Beogradski advokat upozorava – „Ne znaju oni Milorada, on samo čeka signal…“

Nadalje, beogradski odvjetnik kaže da je "prošlo 15 godina kako Rusija kontinuirano stvara rusofilsku populaciju u Srbiji".

  • Regija

  • 19. Avg. 2023  

  • 3

Ne samo u Beogradu i drugim gradovima Srbije, već i u Rusiji pojavljuju se ratnohuškački grafiti s natpisom:

"Kad se vojska vrati na Kosovo". Beogradski odvjetnik Čedomir Stojković kaže da hibridne operacije Rusije protiv Srbije, posebno u segmentu kolektivne psihologije, uzimaju sve više maha. Širom Rusije pojavili su se natpisi slični onima koji se planski i organizirano šire u Srbiji: 'Kad se vojska vrati na Kosovo', kao poruka da Ruska Federacija i Vladimir Putin podržavaju srpsku vojnu okupaciju Kosova”, napisao je srbijanski odvjetnik, u objavi na Twitteru.

Nadalje, beogradski odvjetnik kaže da je "prošlo 15 godina kako Rusija kontinuirano stvara rusofilsku populaciju u Srbiji". “Zapadni diplomati mi kažu: 'ali to su samo mali trikovi Ruske Federacije'. Ali, zapadne diplomate ne poznaju Milorada iz Kruševca, koji zbog takvih stvari drži skriveni automat u garaži i čeka signal da krene na Kosovo”, sjeća se odvjetnik Stojković. Kaže dalje, ovakvih Milorada poznaje na stotine. “Diplomate bi se trebale uozbiljiti”, upozorava srbijanski odvjetnik. Grupa aktivista za ljudska prava u Srbiji pozvala je državne vlasti na hitnu reakciju zbog učestalog pojavljivanja grafita "Kad se vojska vrati na Kosovo...". Inače, odvjetnik Čedomir Stojković jedan je od rijetkih intelektualaca i  glas razuma u Srbiji koji otvoreno govori da političari u Srbiji nastavljaju lagati narod po pitanju Kosova.

Stojković je prije nekoliko mjeseci u jednoj emisiji istaknuo kako je neovisnost Kosova nepovratna i da do sada niko u Srbiji nije imao hrabrosti da kaže ovu istinu. “Možete biti izdajica ako lažete o tome što se nekada dogodilo Kosovu i što se sada događa. Ali, prihvaćate da Rezolucija 1244 ne nudi neovisnost Kosova, dok ova rezolucija u članku 11 pokazuje da će budući status Kosova biti prema načelu sporazuma iz Rambouilleta, ili dok načelo u članku 7 pokazuje da je status Kosova izabran prema volji naroda, nakon tri godine. Ne piše referendum, nego volja naroda", rekao je Stojković. Prema njegovim riječima, i nakon 24 godine srpski narod nastavlja biti obmanjivan od svojih političara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...