PREDSJEDNIK SDS-a MILAN MILIČEVIĆ DIREKTNO: "Dodik je kreirao zatrovan politički prostor, narod ga treba kazniti"

- Dodik i slični zaslužuju da ih kazni sopstveni narod na izborima jer su upropastili budućnost više generacija ove zemlje zarad lične koristi - naglasio je Miličević.

  • Politika

  • 19. Avg. 2023  19. Avg. 2023

  • 1

U bh. entitetu Republika Srpska nastavlja se političko prepucavanje na relaciji SDS-SNSD. 

- Aktuelna vlast je kreirala zatrovan politički prostor i "tajkunizaciju" institucija vlasti. Pogledajte samo te likove koji nam svakodnevno drže pridike o poštenju i patriotizmu, a osiromašili su sopstveni narod i otjerali našu mladost u svijet - poručio je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

- Dodik i slični zaslužuju da ih kazni sopstveni narod na izborima jer su upropastili budućnost više generacija ove zemlje zarad lične koristi - naglasio je Miličević.

On je kazao da je nemoralno od bilo koga, pa i od međunarodne zajednice, da kažnjava narod Republike Srpske.

- Narod kažnjava i neodgovorna aktuelna vlast, a i međunarodna zajednica. Ne prihvatam kolektivnu odgovornost, nego samo ličnu. Oni koji su dobili mandat da upravljaju javnim sredstvima moraju to raditi odgovorno i transparentno. Ako to ne čine, moraju odgovarati - poruka je Miličevića.

On je rekao da istinski vjeruje samo u rezultate rada i odgovornu nacionalnu politiku.

- Opozicija može biti pokretač promjena svakodnevnim ukazivanjem na sve propuste ove, već dvadesetogodišnje, neodgovorne vlasti koja je uništila sve prirodne i ljudske resurse u Republici Srpskoj. Borba za buđenje svijesti ljudi vodi se i u institucijama preko naših predstavnika, ali i na demokratskim protestima kada se procijeni da je pravi trenutak - zaključio je Miličević.

Nakon podizanja optužnice protiv Milorada Dodika i v. d direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića, u RS-u je pokrenuta opća mobilizacija. U odbranu Dodika stala su udruženja, sveštenstvo SPC-a, bivši i aktuelni predstavnici vlasti, osim SDS-a čiji je predsjednik Milan Miličević jasno poručio da "Dodik nije RS i nećemo ga podržati".

Od tog trenutka propagandna mašinerija režima u RS-u okrenula se protiv Miličevića.

Tužilaštvo BiH 11. augusta podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića, koji se terete za krivično djelo - neizvršavanje odluka visokog predstavnika iz člana 203.a stav 1. KZ BiH. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...