VELIKA NABAVKA U VIJEĆU MINISTARA BiH: Pet skupih vozila kupuje Generalni sekretarijat

Veliki posao zaključili sa firmom iz Ljubuškog

  • Politika

  • 19. Avg. 2023  

  • 0

Generalni sekretarijat Vijeća ministara Bosne i Hercegovine izvršio je veliku nabavku skupocjenih vozila, i to, praktično, jednim potezom odnosno tenderom.

Kako saznaje Fokus, za kupovinu pet vozila izabrali su jednog ponuđača, a to je firma M.R.M. export-import d.o.o. Ljubuški koja često pobjeđuje na tenderima institucija na svim nivoima. S njom su prije nekoliko dana potpisana dva ugovora, i to za Lot 1 i Lot 2 ove javne nabavke.

Za kupovinu Audija A6 50 TDI quattro Tiptronic, Audija Q5 Sportback 40 TDI Quattro Stronic, zatim za Audija A4 35 TFSI, Audija A4 35 TFSI Stronic, te Arteona 2.0 TDI DSG 4Motion iz budžeta je, bez uračunatog PDV-a, izdvojeno ukupno 453.911 KM. Ukoliko se na ovu cifru doda i PDV onda ukupna cijena za vozila iznosi 531.075 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...