PORUKA ZA GRLIĆA RADMANA: "Hrvatski nacionalni interes je u Grčkoj, ostavi BiH i njen put građanima i bh. političarima"

Izgradnjom nuklearnog otpada na Trgovskoj gori dodatno dokazuju da ih interes BiH uopće ne zanima, već isključivo njihov vlastiti

  • Mini market

  • 20. Avg. 2023  20. Avg. 2023

  • 1

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman opet ima lažne izljeve emocija prema Bosni i Hercegovini. Tako se danas Radman osvrnuo na pitanje BiH i njezinog puta ka EU, ustvrdivši kako je članstvo BiH u EU hrvatski nacionalni interes!

"Mi od samog početka podržavamo sva nastojanja BiH na tom putu. Također, zaslugom Hrvatske je prošle godine BiH dobila kandidacijski status i nadam se da će do kraja godine započeti pristupni pregovori", zaključio je Grlić Radman.

Hrvatski ministar tako opet nastavlja sa grubim miješanjem u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine, jer što bi našu državu zanimali hrvatski nacionalni interesi, piše novinska agencija Patrija.

Oni su izgradnjom Pelješkog mosta dokazali da hrvatske nacionalne interese grade i ostvaruju preko srpskih vitalnih interesa (Pelješki most je srpski vitalni interes).

Izgradnjom nuklearnog otpada na Trgovskoj gori dodatno dokazuju da ih interes BiH uopće ne zanima, već isključivo njihov vlastiti, ali ovoga puta Milorad Dodik neće posezati za vitalnim srpskim interesima, jer se Trgovska gora tiče i Republike srpske.

Nismo zaboravili prijetnje u vezi moguće blokade izbora u oktobru prošle godine.

“Ukoliko se održe pod ovim uvjetima upozoravamo da će dalje destabilizirati državu i neće doprinijeti ničemu dobrome. Kriza će biti još veća. Još dajemo šansu političkim liderima i upozoravamo posrednike da ulože sve političke napore kako bi došlo do promjene izbornog zakona”, rekao je ministar vanjskih poslova Hrvatske.

I izbori se održaše, ali u izbornoj noći pod direktnim lobiranjima Hrvatske Vlade Christian Schmidt promijeni pravila implementiranja tih izbora.

I sada je jasno, to je isto tako bio hrvatski nacionalni interes, a ne demokratizacija i ubrzavanje puta BiH ka Evrospkoj uniji.

A, kako se bliži rok kojeg je dao Dragan Čović za nove izmjene Izbornog zakona koje bi uključivale i izbor člana Predsjedništva BiH, tako se bude i političari iz Zagreba. Još će nas na kraju uvjeriti da je evropski da Hrvat iz HDZ-a mora oduvijek i zauvijek biti član Predsjedništva, jer to su evropske vrijednosti!?

No, Radmanu bi bilo danas preče da se ozbiljnije pozabavi navijačima/huliganima u Grčkoj, to mu je ipak veći hrvatski nacionalni interes od pristupanja BiH u Evropsku uniju! Dobar komšija ipak gleda prvo svoju avliju, a onda tuđu!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...