OVO JE PRAVI MOTIV ODLASKA U BUDIMPEŠTU: Dodik sada želi plin iz Azerbejdžana

"U periodu još kad je ministar vanjskih poslova bio Zlatko Lagumdžija, kada su počeli zabranjivati projekat plinovoda iz Srbije, to je stopirano, tada je to bio naš interes".

  • Politika

  • 20. Avg. 2023  20. Avg. 2023

  • 2

"U Budimpešti smo Željka Cvijanović i ja održali sastanak s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim.

Azerbejdžan je pokazao da želi dobru saradnju s Rs i na sastanku smo razgovarali o potencijalnim ulaganjima Azerbejdžana u Srpsku", napisao je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik na društvenim mrežama.

On je prenio da Azerbejdžan želi"razvijati projekte u energetici, plinu i nafti, oni su perspektivno najznačajniji snabdjevači plina i nafte na tom prostoru".

"Mi smo ranije dali načelnu saglasnost na plinovod koji je išao iz Azerbejdžana, Turske, Grčke, Hrvatske, Italije, Crne Gore, Albanije. Međutim, u periodu još kad je ministar vanjskih poslova bio Zlatko Lagumdžija, kada su počeli zabranjivati projekat plinovoda iz Srbije, to je stopirano, tada je to bio naš interes.

Sada to čeka zajedničko rješenje i vjerujem da će dogovor biti postignut zajedničkim naporima. Nemam ništa protiv da u BiH dođe taj gasovod, ali mora da postoji spremnost za dogovor", naveo je Dodik.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...