MILAN GOSTUJUĆOM POBJEDOM U BOLOGNI ZAPOČEO SEZONU: Krunić odigrao cijelu utakmicu

Sjajno je Milan otvorio susret. Već u 11. minuti Rossoneri stižu u vodstvo. Pulisic je asistirao za Girouda koji odličnim udarcem pogađa mrežu domaćeg tima.

  • Sport

  • 21. Avg. 2023  21. Avg. 2023

  • 0

Milan je na gostovanju kod Bologne stigao do prve pobjede u sezoni. Bilo je 0:2 za goste.

Sjajno je Milan otvorio susret. Već u 11. minuti Rossoneri stižu u vodstvo. Pulisic je asistirao za Girouda koji odličnim udarcem pogađa mrežu domaćeg tima.

Bologna je nešto kasnije mogla stići do izjednačenja. Ferguson se našao u izglednoj poziciji u petercu i uputio loš udarac, lopta odlazi pored gola. Kazna za taj promašaj stigla je veoma brzo. U 21. minuti Pulisic pogađa na asistenciju Girouda. Novi fudbaler Milana je završio na pravi način lijepu akciju, bila je to prava bomba.

Mogao je Milan do trećeg gola veoma brzo. Nakon centaršuta u petercu je najviši bio Giroud koji šutira glavom, a golman Skorupski krajnjim naporom brani njegov pokušaj.

U drugom poluvremenu samo jedna velika prilika i to za domaći tim. Dan Ndoye je bio sam u kaznenom prostoru, međutim, lopta pogađa prečku. Do kraja je još zaprijetio Rafael Leao koji snažno šutira, ali se od stative lopta odbija van igre.

Bh. fudbaler Rade Krunić na terenu je proveo cijelu utakmicu.

U narednom kolu Milan igra protiv Torina dok će Bologna u goste Juventusu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...