TRAGEDIJA U ITALIJI: Poginuo mladić iz BiH, prijatelji se emotivnim porukama opraštaju od njega...

Na mjestu nesreće i danas stoje cvijeće i poruke tragično stradalom Ismailu. 

  • Hronika

  • 22. Avg. 2023  

  • 0

Ismail Mrkonjić, 17-godišnji mladić iz BiH, tragično je stradao u italijanskoj Gorici nakon što je izgubio kontrolu nad motorom i udario u zid.

Kako javljaju mediji, do nesreće je došlo u ulici Via Gregorcic, no detalji nesreće se još uvijek utvrđuju. Ipak, prema prvim izvještajima, mladić je izgubio kontrolu nad motociklom, udario u trotoar, a zatim se zabio u zid.

Odmah na lice mjesta je izašla hitna pomoć i spasilački tim. Oni su pokušali da ga reanimiraju, ali zbog ozbiljnosti situacije su ga prebacili u bolnicu “Cattinara” gdje je, uprkos nadljudskim naporima ljekara, mladić preminuo. Mediji javljaju da su unutrašnje povrede bile teške i da mu nije bilo spasa.

Mladi Ismail Mrkonjić je bio ambiciozan i imao je cijeli život pred sobom. Njegova strast prema motorima i zarazni osmjeh je nešto po čemu će ga svi pamtiti u ovom italijanskom gradu. Ismail, nakon što se doselio iz BiH, pohađao je tehnički centar “Galilei Fermi Pacassi”.

S obzirom da će biti sahranjen u BiH, prijatelji su organizovali i dirljiv oproštaj od Mrkonjića. Naime, oni su sa motorima okupili na mjestu gdje su se inače okupljali i na taj način odali poslednju počast ovom mladiću. Oni su se spontano okupili i tom prilikom skupili simboličan, ali značajan iznose za njegovu sahranu. Na mjestu nesreće i danas stoje cvijeće i poruke tragično stradalom Ismailu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...