UPUTILI SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Centar za socijalni rad Gradačac se oglasio o statusu Nizaminog djeteta

- JU Centar za socijalni rad Gradačac je postavio jednog od svojih uposlenika za privremenog staratelja djeteta, a koji će zastupati svaki vid zaštite i najbolji interes do iznalaženja adekvatnog oblika zbrinjavanja djeteta. Nikome nije data saglasnost niti odobrenje da prikuplja novac za liječenje djeteta, navode iz Centra.

  • Društvo

  • 22. Avg. 2023  

  • 0

Centar za socijalni rad Gradačac oglasio se saopćenjem o statusu djeteta brutalno ubijene Nizame Hećimović nakon što su se pojavile informacije da se navodno skuplja pomoć za Nizaminu bebu. 

Iz ove socijalne utanove su kategorički odbacili te špekulacije saopćivši kako su ti navodi lažni.


- JU Centar za socijalni rad Gradačac je postavio jednog od svojih uposlenika za privremenog staratelja djeteta, a koji će zastupati svaki vid zaštite i najbolji interes do iznalaženja adekvatnog oblika zbrinjavanja djeteta. Nikome nije data saglasnost niti odobrenje da prikuplja novac za liječenje djeteta.

Ograđujemo se od ovih i ovakvih istupa, kao i iznošenja netačnih informacija u vezi sa zdravstvenim stanjem djeteta - saopćili su iz Centra.

Naglasili su kako navođenje identiteta djeteta i njegove fotografije predstavlja krivično djelo o čemu su već upoznati nadležni organi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...