POSLJEDNJI TOPLINSKI VAL U OVOJ GODINI: Temperature će ići do 40°C, sparina i tople noći

Sutra i u četvrtak pretežno sunčano, ali uz dnevni razvoj oblaka rijetko se može javiti kratkotrajno pljusak. Njihova pojava lokalna i uglavnom ograničena na planinske krajeve i neće narušiti dojam ljetnog vremena.

  • Vijesti

  • 22. Avg. 2023  

  • 0

Posljednji toplinski val u ovoj godini ide ka svom vrhuncu.

“Do kraja ove sedmice ljeto ubacuje u brzinu više. Pretežno sunčano i vruće. Mostar je danas bio najtopliji sa 38°C, a u nastavku sedmice vrućine će se i pojačati uz lokalno 40°C u Hercegovini i pojedinim većim gradovima u Bosni. Uz vrućinu tu je i povećan osjećaj sparine a i noći postaju sve neugodnije.
Sutra i u četvrtak pretežno sunčano, ali uz dnevni razvoj oblaka rijetko se može javiti kratkotrajno pljusak. Njihova pojava lokalna i uglavnom ograničena na planinske krajeve i neće narušiti dojam ljetnog vremena. U petak i za vikend vrućine pojačavaju i tih dana najtoplije. Strujanja okreću na južna i jugozapadna. Sve to polako sluti promjenu vremena. Promjena vremena uz padavine i osvježenje očekuje nas iduće sedmice. Lokalno i uz jača grmljavinska nevremena i nepogode.” objavio je BHMETEO.BA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...