SANJA VULIĆ: "SNSD pokazao opredjeljenje za evropski put"

"Imamo novi impuls za nastavak aktivnosti", kazala je Vulić.

  • Politika

  • 22. Avg. 2023  

  • 0

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić rekla je da je SNSD pokazao da je jasno i čvrsto opredijeljen za put ka Evropskoj uniji.

Vulić je navela da su dogovorom sa partnerima izglasani bitni zakoni i odbacila sve navode opozicije o političkoj trgovini među koalicionim partnerima na nivou Bosne i Hercegovine.

"Idemo u pravcu realizacije svih bitnih zakona", rekla je Vulić novinarima nakon hitne sjednice Predstavničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine na kojoj je Srđan Amidžić imenovan za ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Vulić je rekla da ohrabruje činjenica da su imenovanjem Amidžića za ministra finansija i trezora BiH ispunjeni svi zakonski i ustavni uslovi za rad Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

"Imamo novi impuls za nastavak aktivnosti", kazala je Vulić.

Ona je rekla da nisu tačni navodi opozicije da je SNSD izdao zaključke Narodne skupštine RS.

"Radne grupe intenzivno rade na usaglašavanju teksta zakona o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine. Tekstom zakona se bave, isključivo, ljudi od struke", rekla je Vulić i dodala da će u parlamentarnoj proceduri biti kada budu usaglašeni.

Ona je naglasila da je nepoštovanje Narodne skupštine RS kada se izađe iz sale i ne glasa za podizanje veta od člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda kao što je uradila opozicija u RS.

"Opozicija je bezbroj puta pokazala da ne brine o interesima RS. Od raznih prijema američkih i drugih ambasadora do silnih optužbi na račun institucije predsjednika RS i napada na jednu ličnost samo zato što nije poslušnik", rekla je Vulić.

Ona je istakla da politički akteri u Bosne i Hercegovine treba da se dogovaraju i donose odluke u interesu svih naroda u Bosni i Hercegovini, a ne da to rade, kako je rekla, tutori.

"Vrijeme koje je pred nama, je vrijeme dogovora i dijaloga", rekla je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...