BRANISLAV BORENOVIĆ OTKRIVA: "Strane sudije u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine ostaju, kreće popunjavanje..."

"Vjerujem da će to biti objašnjeno, ne danas ovdje, nego u narednom periodu i da će Narodna skupština RS morati da zauzme svoj stav", kaže Borenović

  • Politika

  • 22. Avg. 2023  

  • 0

"Neće jezik nego pravo. Hvala kolegi Kojoviću na iskrenosti, jer je, za razliku od poslanika iz vladajuće koalicije iz Republike Srpske, razjasnio da je dio svih današnjih dogovora, uključujući i imenovanje ministra finansija, odluka da se ide na popunjavanje Ustavnog suda sudijama iz Republike Srpske."

Rekao je ovo predsjednik PDP i poslanik u PD PS BiH Branislav Borenović, replicirajući poslaniku NS Predragu Kojoviću koji je ranije rekao da je proces za popunjavanje Ustavnog suda sudijama iz Republike Srpske pokrenut, prenosi BN televizija.

"To je za nas velika novost i pokazuje zašto danas nismo dobili odgovor zašto nema zakona o Ustavnom sudu BiH, kojim su strane sudije trebale da budu zamijenjene domaćim. Očigledno je da je dio dogovora da sve ostaje kako je bilo kada je u pitanju Ustavni sud, ako je tačno ovo što je rekao kolega Kojović. Vjerujem da će to biti objašnjeno, ne danas ovdje, nego u narednom periodu i da će Narodna skupština RS morati da zauzme svoj stav, jer je izglasala potpuno drugačiji zakon i zaključke koje su Dodik i SNSD danas brutalno prekršili i poništili", rekao je Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...