ZLATAN BEGIĆ ODREŠIT: "DF neće podržati lažne evropske zakone, dobili smo samo dalju agoniju"

"Demokratska fronta neće biti dio toga igrokaza i nikada neće podržati lažne evropske zakone koji ništa ne rješavaju, osim ustoličenja Dodikovog ministra finansija, te napredovanja u službi stranih kvazi diplomata", zaključio je Begić.

  • Politika

  • 22. Avg. 2023  

  • 6

Milorad Dodik je danas dobio državnog ministra finansija. Uz prethodno isporučenu poziciju direktora UIO i ekspresno provedenu čistku nepodobnih kadrova, uspostavio je punu kontrolu nad državnim finansijama, u interesu sebe, kumova i njihove “velikosrpske stvari”, navodi u svojoj reakciji državni zastupnik Zlatan Begić.

"Usvajanjem polovnih tzv. “evropskih zakona” - koji ni izbliza ne rješavaju niti jedno od ključnih pitanja u oblasti pravosuđa i drugim predmetnim oblastima, na koje su iz tzv. međunarodne zajednice imali brojne prigovore - od kojih su naprasno odustali, Marfi i Satler dobili su nekoliko crtica koje će unijeti u izvještaje kao opravdanje svojim šefovima za politički i pravni haos koji su proizveli (čije posljedice ćemo tek osjetiti), tj. za nedemokratsko i antievropsko intervenisanje u izborni sistem u izbornoj noći, suspenziju ustavnog poretka FBiH na 24 h, nametanje vlasti u FBiH, te za instaliranje Dodika, Čovića i trojke u državnu vlast. Trojka je dobila truhlu slamku, za koju se imaju namjeru hvatati, za sve žabe, sva poniženja, sva psovanja, sve nesposobnosti, sve iznevjerene principe i stalne ustupke Dodiku i Čoviću protivno državnim interesima", kaže Begić.

S druge strane Bosna i Hercegovina i njeni građani nisu dobili ništa.

"Osim dalje agonije u kojoj ćemo se svi gušiti decenijama poslije, kada Marfi i Satler budu na nekim drugim destinacijama do kojih su došli eksperimentisanjem nad 4 miliona ljudi i uništavanjem demokratije i vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Demokratska fronta neće biti dio toga igrokaza i nikada neće podržati lažne evropske zakone koji ništa ne rješavaju, osim ustoličenja Dodikovog ministra finansija, te napredovanja u službi stranih kvazi diplomata", zaključio je Begić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...