Estrada
RASTE ZABRINUTOST ZA NJEGOVO STANJE: Nakon hitne hospitalizacije, Halid Bešlić otkazao još jedan koncert u Hrvatskoj
Prije 10 min0
Bez babura, ovaj put.
Gastro
23. Avg. 2023 23. Avg. 2023
0
Ako vam punjene paprike dosade, mada se to teško može desiti, onda je najbolje da zavirite u tuđi lonac.
Japanci svoje punjene paprike zovu piman nikuzume, pune ih mljevenim mesom i peku u tavi. Ponekad ih poslužuju i s ljepljivim slatko-kiselim umakom kako bi bile sočnije.
Paprike koje se koriste u Japanu zovu se piman. Radi se o malim i nešto tanjim paprikama od babura na koje smo navikli, ali bez obzira na vrstu koju koristite bit će itekako ukusne. Neki kuhari prije punjenja mesnom paprike pospu brašnom kako bi smjesa ostala na mjestu.
Pogledajte recept s drugog kraja svijeta i kako se prave punjene paprike.
Sastojci za punjene paprike:
- 4-9 manjih paprika
- 300 g mljevenog mesa
- 1 mala glavica luka
- 1/4 šoljice hljebnih mrvica
- 1 jaje
- so, biber
Umak:
- 2 kašičice kečapa
- 2 kašičice Worcestershirea
Priprema punjenih paprika:
1. Pomiješajte sastojke za umak i stavite ga na stranu. Sitno narežite luk.
2. Stavite jaje, hljebne mrvice i mljeveno meso u posudu, začinite pa dobro izmijesite smjesu te umiješajte sitno sjeckani luk.
3. Paprike prepolovite po dužini i očistite pa napunite smjesom. Zagrijte malo ulja u tavi i složite paprike sa smjesom prema dolje. Poklopite i pržite paprike tri, četiri minute.
4. Okrenite paprike pa ih nastavite pržiti oko tri, četiri minute.
5. Premažite smjesu umakom i poslužite sa salatom prema želji.
Prijatno!:)
Estrada
RASTE ZABRINUTOST ZA NJEGOVO STANJE: Nakon hitne hospitalizacije, Halid Bešlić otkazao još jedan koncert u Hrvatskoj
Prije 10 min0
Politika
CIK BiH SUTRA RASPISUJE PRIJEVREMENE IZBORE ZA PREDSJEDNIKA RS: Dodik prijeti - izbora neće biti
Prije 18 min0
Vijesti
ZLOGLASNI RATNI ZLOČINAC POLAKO UMIRE, NEMA MU POMOĆI: "U lošem je stanju"
Prije 21 min0
Regija
VUČIĆ TRASIRAO PUT U DIKTATURU: Lično dogovarao smjenu direktorice United Medije kako bi utišao medije
Prije 35 min0
Gastro
VAŽNO JE DA HRSKA: Na brzinu napravite domaću kukuruznu pogaču, i oduševite ukućane…
25. Avg. 20250
Gastro
OSVAJA SVAKOG KO GA PROBA: Nalakši i najbrži kolač čiji recept čuvamo na frižideru; Sve sastojke samo ubacite...
25. Avg. 20250
Gastro
VJERUJEMO DA IH VIŠE NEĆETE JESTI: Evo od čega se prave chicken nuggetsi koje svi obožavaju
Prije 6h0
Gastro
BOSNO MOJA, DIVNA, MILA..: Napravite najsočniji tradicionalni bosanski kolač prema našem receptu i oduševite ukućane...
26. Avg. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.