Vijesti
MORAT ĆE OBJASNITI OVAJ SKANDAL: Komšić će pozvati ambasadora Hrvatske na “raport” zbog zabrane ulaska Avdi Avdiću
Prije 10 min0
(...) idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.
Gastro
25. Avg. 2023 25. Avg. 2023
0
Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik - jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva.
Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hrane.
Sastojci:
Supa:
500 gr piletine s kostima
3 mrkve
½ korijena celera
3 korijena peršuna (s lišćem)
prstohvat slatke paprike
1 glavica luka
1 svežanj peršuna
Griz noklice:
1 jaje
2 prstohvata soli
4 kašike ulja
6 kašika griza
Priprema:
Supa:
1. Pile operite i narežite na komade te ogulite povrće. Piletinu ubacite u veći lonac, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i pobiberite i počnite kuhati. Kuhajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena.
2. Dodajte preostalo povrće, poklopite i nastavite kuhati još sat vremena na slabijoj vatri.
3. Nakon što se sve skuhalo, uzmite cjedilo i procijedite supu.
Griz noklice:
4. Napravite noklice. Pjenjačom umutite jaje i so. Dodajte ulje i griz i izmiješajte. Trebali biste dobiti tekuću smjesu koja će se stajanjem malo zgusnuti.
5. Pomoću kašičice, pripremljene noklice stavljajte u supu. Imajte na umu da noklice malo nabubre pa pripazite koliko ih stavljate. Kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.
6. Supu po potrebi i ukusu još začinite i poslužite.
Prijatno!:)
Vijesti
MORAT ĆE OBJASNITI OVAJ SKANDAL: Komšić će pozvati ambasadora Hrvatske na “raport” zbog zabrane ulaska Avdi Avdiću
Prije 10 min0
Politika
SASTANAK VUČIĆA I DODIKA NAKON DVA MJESECA: Hladan prijem u Beogradu
Prije 13 min0
HiTec
BILO JE TO U ŽENEVI PRIJE PET DECENIJA: Kako je jedno naizgled obično pitanje promijenilo fiziku...
Prije 15 min0
Evropa
ŠTA SE DEŠAVA U POLJSKOJ: Predsjednik Nawrocki odbio imenovati 46 novih sudaca
Prije 15 min0
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
10. Nov. 20250
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.