MINISTAR ADMIR KATICA POZVAO MLADE: "Pridružite se redovima MUP-a"

Ministar je također pozvao mlade, ambiciozne i fizički spremne građane koji ispunjavaju uslove i imaju interes za policijsku službu da se prijave na konkurs.

  • Politika

  • 25. Avg. 2023  

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS-a) zajedno s Upravom policije objavilo je javni konkurs za popunu 30 slobodnih radnih mjesta policijskih službenika u početnom činu mlađi inspektor.

Ministar MUP-a KS-a, Admir Katica, naglasio je važnost transparentnosti i objektivnosti tokom procesa selekcije kandidata.

“Naš cilj je odabrati najbolje kandidate koji će proći kroz stručnu policijsku obuku visokog nivoa na Policijskoj akademiji. Tako ćemo dobiti dobro osposobljene policijske službenike koji će se moći uspješno nositi sa svim sigurnosnim izazovima”, istakao je ministar Katica.

Ministar je također pozvao mlade, ambiciozne i fizički spremne građane koji ispunjavaju uslove i imaju interes za policijsku službu da se prijave na konkurs.

Ova inicijativa za povećanje broja inspektora odražava posvećenost MUP-a KS-a očuvanju javne sigurnosti i izazovima današnjeg vremena.

Kandidati koji žele zasnovati radni odnos kao policijski službenici u početnom činu mlađi inspektor moraju zadovoljiti opće i posebne uslove, koji su jasno navedeni u javnom konkursu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...