STAŠA KOŠARAC KONTRA AMERIKANACA: "Izvještaj State departmenta o investicionoj klimi u BiH netačan i paušalan"

On je naveo da su tendenciozne tvrdnje o neustavnom djelovanju predsjednika RS Milorada Dodika i nepovoljnoj investicionoj klimi u RS "neprijateljski čin Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini".

  • Politika

  • 26. Avg. 2023  

  • 1

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac istakao je da je izvještaj State departmenta o investicionoj klimi u Bosni i Hercegovini "potpuno netačan i paušalan, te dokazuje da SAD i dalje nekritički postupaju po dezinformacijama koje im dostavlja Američka ambasada u BiH i ambasador Michael Murphy".

Košarac je kazao da su pitanje državne imovine riješili Daytonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine i da, kako je naveo, "sva imovina na teritoriji RS pripada isključivo RS".

"Bosna i Hercegovina nema imovinu. To je jedina istina. Sve druge tvrdnje su lažne i predstavljaju grubi nasrtaj na Dayton i Ustav", napisao je Košarac na "Instagramu".

On je naveo da su tendenciozne tvrdnje o neustavnom djelovanju predsjednika RS Milorada Dodika i nepovoljnoj investicionoj klimi u RS "neprijateljski čin Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini".

"Ko im je dao mandat da šire neistine?! Prepoznali smo njihove loše namjere i konstantne težnje da politički uslovljavaju rukovodstvo RS. Vidljiva je njihova perfidna, neistinita i spekulativna namjera da zaustave investicije u RS. No, neće im proći!", poručio je Košarac.

On je dodao da RS ima odgovorno rukovodstvo i da će uspješno završiti finansijsku godinu, zahvaljujući prijateljima u regionu, Evropi i svijetu.

"Realizacija projekata u Srpskoj poput HE Buk Bijela, HE Mrsovo, Vjetroelektrane Hrgud, Istočne gasne interkonekcije, auto-puta Banjaluka-Prijedor, te niza drugih infrastrukturnih projekata, na najbolji način će demantovati lažne i zlurade tvrdnje nedobronamjernih zapadnih ambasada na čelu sa Američkom", zaključio je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...