TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U SRBIJI: Poginuo pomoćnik ministra za rad, odlikovao ga je Vladimir Putin

Kovačević je vodio je i Beogradski centar za srpsko-rusku saradnju

  • Hronika

  • 26. Avg. 2023  

  • 2

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 1,30 sati u mjestu Ljubičevo kod Požarevca u Srbiji učestvovali su automobil i teretno motorno vozilo, a dvije osobe su nastradale. Poginuli su Miloš Kovačević (1992), vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije koji se nalazio u svojstvu putnika u automobilu, kao i vozač autombila D. B. (1957).

Uviđaj je izvršen od strane tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Kovačević je vodio je i Beogradski centar za srpsko-rusku saradnju. Prije toga je radio u Ministarstvu vanjskih poslova, dok je prethodno bio zaposlen i kao saradnik za bezbjednost u Telekomu Srbije.

Kovačević je, kako su prenijeli mediji, od ruskog predsjednika Vladimira Putina dobio posebnu medalju i diplomu za organizovanje učešća više od 200 mladih iz Srbije na Svjetskom festivalu mladih i studenata u Sočiju.

Bio je deo delegacije Valjeva koja je radila na pobratimljenju tog grada sa Sočijem, poslije čega je u lokalnim medijima objavljeno da je “Valjevo izašlo na Crno More”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...