ESAD RASTODER UPOZORAVA NA OPAKI SCENARIO: "Vučić je upregnuo mašineriju na Bošnjačku stranku"

"Svi mi u Dijaspori pratimo događaje i šaljemo punu podršku Bošnjačkoj stranci", piše Rastoder.

  • Regija

  • 26. Avg. 2023  26. Avg. 2023

  • 4

Povodom učestalih pritisaka na Bošnjačku stranku Crne i Gore i njenog lidera Ervina Ibrahimovića oglasio se Bošnjački saveza Crne Gore u Americi i njegov predsjednik Esad Rastoder.

Tekst prenosimo u cijelosti:

„Babo“ svih Srba u Regionu upregnuo je sve svoje ahbale( sluge) da pomogne i odbrani Srbe od ugroženosti svugdje na zemaljskoj kugli! Uskoro će organizirati odbor za odbranu Srba širom svijeta od potresa, poplava i ostalih elementarnih i drugih nepogoda. Šešeljev učenik „Vučko“ Regionu ne da mira i spokoja! Sada je svu mašineriju upregnuo na Crnu Goru, a glavna meta su mu Bošnjaci i Bošnjačka stranka, te lider stranke Ibrahimović! Ljut je „Babo“ svih Srba što Bošnjaci imaju svoje dostojanstvo i neće u vladu s onima, koji negiraju genocid u Srebrenici, koji protjeraše i pobiše Bošnjake širom Balkana i niti se žele izviniti niti pokajati, relativizirajući monstruozne zločine, nazivajući ih „događanjima“.

Hoće „Vučko“ da Bošnjaci zaborave svoje žrtve i da još kažu da su se sami poubijali i da uz to duguju izvinjenje „Babu Vučku“ koji je nedavno izjavio da za jednog Srbina treba ubiti sto Bošnjaka! I poslije svega hoće da idemo s njim i s njegovim „vojvodama“ u koaliciju!? To je isto kao kad bi Židovi išli u neku koaliciju sa Nijemcima, tvorcima Holokausta.

Jadni ugroženi Vučićevi Srbi širom Regiona, „blagoš vama“ kad imate vašeg spasioca „Vučka“.

Upro je „Vučko“ svu propagandu protiv Bošnjačke stranke i njenog rukovodstva, pa izvlači i namješta sve laž do laži! Hoće „Vučko“ da mu Bošnjaci budu sluge! E, to neće moći. I mi smo svoji na svome!

Svi mi u Dijaspori pratimo događaje i šaljemo punu podršku Bošnjačkoj stranci, koja je uvijek bila konstruktivan faktor na političkoj sceni i njenom rukovodstvu da istraju u vođenju samostalne politike u interesu Crne Gore i svih građana koji žive u njoj.

Propaganda i laži Vučića i njegovih sluga ne smiju nas uznemiravati; svejedno će u našoj Crnoj Gori uskoro biti samo prošlost i ružan san.

Esad Rastoder, predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore u Americi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...