Politika
PREDRAG KOJOVIĆ O LIDERU PDP-a: "Stanivuković je talentovan i pažljivo osluškuje Beograd, ne sumnjam da će..."
Prije 9 min0
(...) krastavac ili bruskete.
Gastro
27. Avg. 2023 27. Avg. 2023
0
Hladna, osvježavajuća supa od paradajza je rješenje kako se osvježiti u ove vrele dane.
Poslužite je uz nasjeckan krastavac ili bruskete.
Sastojci:
150 gr svježeg paradajza
30 gr luka
1 čehna bijelog luka
maslinovo ulje
200 ml povrtnog temeljca
2 lista svježeg bosiljka, a može i onog u kesici
so i biber
Priprema:
1. Na vrhu svježeg, zrelog paradajza, zarežite mali "x" te ga uronite kratko u ključalu vodu.
2. Paradajz zatim ogulite, odvojite od sjemenki i izrežite na kockice.
3. Luk sitno izrežite na kockice te na umjerenoj temperaturi pržiti do zlatno žute boje.
4. Dodajte potom sitno sjeckani bijeli luk i pržite dok ne zamiriše.
5. Na luk i bijeli luk dodajte sitno sjeckani paradajzu, pržite nekoliko minuta te podlijte povrtnim temeljcem.
6. Nastavite kuhati pola sata. Paradajz ne smije biti prekuhan i mora zadržati svoju svježu kiselinu.
7. Po potrebi dodajte temeljac od povrća. Posolite, pobiberite i dodajte bosiljak.
8. Ohladite te usitnite štapnim mikserom ili u multipraktiku.
9. Poslužite ohlađeno i po želji dodajte malo svježeg krastavca nasjeckanog na kockice.
Prijatno!:)
Politika
PREDRAG KOJOVIĆ O LIDERU PDP-a: "Stanivuković je talentovan i pažljivo osluškuje Beograd, ne sumnjam da će..."
Prije 9 min0
Mini market
NOVINARKA SE ZAHVALILA AVDI AVDIĆU NA OTKRIVANJU POZADINE NJENOG HAPŠENJA: Evo šta je sve otkrio i kakvu je ulogu odigrao kontroverzni državni tužilac Džermin Pašić...
Prije 25 min0
Svijet
JD VANCE TVRDI: "SAD ne planira priznati palestinsku državu"
Prije 32 min0
Vijesti
MINISTAR DIZDAR U STOCU: "Uspostava harema ne smije biti problem niti su moguće dalje odgode"
Prije 37 min0
Gastro
TURCI ZNAJU TAJNU: Za tren oka napravite izvrsne somune i iznenadite ukućane… (VIDEO)
06. Avg. 20250
Gastro
NE JEDE ACO SAMO SENDVIČE: Supruga Aleksandra Vučića podijelila recept za ljetne uštipke
Prije 9h0
Gastro
KEFIR JE TAJNI SASTOJAK: Danas pravimo pitu na malo drugačiji način...
07. Avg. 20250
Gastro
SPECIJALITET S OKUSOM MEDITERANA: Grčke lepinje – brzi zalogaj savršenog okusa...
Prije 11h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.