Vijesti
MORAT ĆE OBJASNITI OVAJ SKANDAL: Komšić će pozvati ambasadora Hrvatske na “raport” zbog zabrane ulaska Avdi Avdiću
Prije 10 min0
(...) krastavac ili bruskete.
Gastro
27. Avg. 2023 27. Avg. 2023
0
Hladna, osvježavajuća supa od paradajza je rješenje kako se osvježiti u ove vrele dane.
Poslužite je uz nasjeckan krastavac ili bruskete.
Sastojci:
150 gr svježeg paradajza
30 gr luka
1 čehna bijelog luka
maslinovo ulje
200 ml povrtnog temeljca
2 lista svježeg bosiljka, a može i onog u kesici
so i biber
Priprema:
1. Na vrhu svježeg, zrelog paradajza, zarežite mali "x" te ga uronite kratko u ključalu vodu.
2. Paradajz zatim ogulite, odvojite od sjemenki i izrežite na kockice.
3. Luk sitno izrežite na kockice te na umjerenoj temperaturi pržiti do zlatno žute boje.
4. Dodajte potom sitno sjeckani bijeli luk i pržite dok ne zamiriše.
5. Na luk i bijeli luk dodajte sitno sjeckani paradajzu, pržite nekoliko minuta te podlijte povrtnim temeljcem.
6. Nastavite kuhati pola sata. Paradajz ne smije biti prekuhan i mora zadržati svoju svježu kiselinu.
7. Po potrebi dodajte temeljac od povrća. Posolite, pobiberite i dodajte bosiljak.
8. Ohladite te usitnite štapnim mikserom ili u multipraktiku.
9. Poslužite ohlađeno i po želji dodajte malo svježeg krastavca nasjeckanog na kockice.
Prijatno!:)
Vijesti
MORAT ĆE OBJASNITI OVAJ SKANDAL: Komšić će pozvati ambasadora Hrvatske na “raport” zbog zabrane ulaska Avdi Avdiću
Prije 10 min0
Politika
SASTANAK VUČIĆA I DODIKA NAKON DVA MJESECA: Hladan prijem u Beogradu
Prije 13 min0
HiTec
BILO JE TO U ŽENEVI PRIJE PET DECENIJA: Kako je jedno naizgled obično pitanje promijenilo fiziku...
Prije 15 min0
Evropa
ŠTA SE DEŠAVA U POLJSKOJ: Predsjednik Nawrocki odbio imenovati 46 novih sudaca
Prije 15 min0
Gastro
VRIJEME JE ZA FILDŽAN BUREK: Na brzinu napravite specijalitet s istoka, i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
10. Nov. 20250
Gastro
HRSKAVA TEKSTURA I PRIMAMLJIV IZGLED: Superbrza pita koju možemo napraviti još večeras - ne traži nikakvo iskustvo
10. Nov. 20250
Gastro
DORUČAK NA HERCEGOVAČKI NAČIN: Na brzinu napravite čuvene peksimete, jelo koje obožavaju sve generacije…
11. Nov. 20250
Gastro
AKO NE ZNATE ŠTA ĆETE OVO POPODNE ZA RUČAK, EVO PRIJEDLOGA: Jelo koje uvijek uspijeva - a uspijeva i nestati s tanjira
11. Nov. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.