NASTAVLJENO SUĐENJE DALIBORU MANDIĆU: Predato 130 dokaza za ubistvo Ariela Bogdanovića

Ove dokumente na nastavku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu predala je sudskom vijeću tužilac Tanja Mrđa.

  • Hronika

  • 31. Avg. 2023  

  • 0

Kao dokaz u predmetu protiv optuženog Dalibora Mandića (37) iz Banjaluke, koga terete za brutalno ubistvo Ariela Bogdanovića (28) kojeg je izbo nožem, našla se i socijalna anamneza porodice optuženog kao i nalaz i mišljenje o zdravstvenom stanju njegove majke iz specijalne psijijatrijske bolnice u Modriči,piše Srpskainfo.

Ove dokumente na nastavku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu predala je sudskom vijeću tužilac Tanja Mrđa.

Pomenutu socijalnu anamnezu uradio je Centar za socijalni rad Brod, a tužilac je osim toga sudu predala više dokumenata čime je okončala planirano izvođenje dokaza. U sudski spis je ukupno predato oko 130 materijalnih dokaza, među kojima su zapisnici o  uviđaju obavljeni tokom istrage ubistva, naredbe i izvještaji o pretresu imovine optuženog, službene policijske zabilješke.

Tužilac je najavila još nekoliko dodatnih dokaza, među kojima je i saslušanje svjedoka stručnjaka iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Miroslava Ćurkovića koji je uradio analitičku obradu podataka dobijenih od kompanije M:Tel i video snimaka prikupljenih tokom istrage.  

Branilac optuženog advokat Zoran Bubić kazao je da će se o zakonitosti dokaza izjasniti u završnoj riječi.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović istakao je da će s obzirom na obimnost predatih dokumenata vijeće do sledećeg ročišta donijeti odluku o njihovom prihvatanju.

Nastavak suđenja zakazao je za 19. septembar kada bi trebao da bude saslušan pomenuti svjedok i izvedeni dodatni dokazi Tužilaštva,  a odbrana predloži svoje dokaze.

Mandića  terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način koje počinio 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske. Kako se navodi u optužnici Mandić je kobne večeri, u namjeri da ga ubije, pratio Bogdanovića koji je  išao iz pravca Tržnog centra „Delta planet” prema Rabrovačkom mostu. Sustigao ga je u blizini studentskog kampusa i ubo  nožem u predjelu gornjeg dela trupa nakon čega je Bogdanović ranjen počeo da bježi te je prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao  kod benzinske pumpe. Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta  i usmrtio, a zatim pobjegao.

Tokom sudskog postupka rađeno je psihijatrijsko vještačenje optuženog i vještak neuropsihijatar Mirko Nikolić kazao je da Mandić  u vrijeme počinjenja krivičnog djela bio smanjeno uračunljiv.

Vještak je na jednom od sudskih ročišta obrazlažući nalaz naveo  da je Mandić emotivno nezreo sa izraženom ljubomorom na Ariela Bogdanovića i da ga je doživljavao kao nerješivu prijetnju za svoj život.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...