BITKA ZA STARI GRAD: SDA odredila protivnika Čengiću

"Našu Općinu može stabilizovati samo pošten čovjek, sa ozbiljnim referencama i sa velikim životnim i stručnim iskustvom", naveli su iz SDA

  • Politika

  • 04. Sep. 2023  

  • 0

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Stari Grad Sarajevo kandidirat će Dženana Selimbegovića za načelnika Općine Stari Grad na prijevremenim izborima koji će biti održani 29. oktobra.

"Našu Općinu može stabilizovati samo pošten čovjek, sa ozbiljnim referencama i sa velikim životnim i stručnim iskustvom", naveli su u objavi na Facebooku te podijelili kratku biografiju Selimbegovića.

Dženan Selimbegović rođen je 1974. godine u Sarajevu. Armiji Republike Bosne i Hercegovine priključio se kao dobrovoljac 1992. godine.

Nakon završetka agresije, upisuje i diplomira na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Karijeru pravnika, veoma uspješno i sa izvrsnim rezultatima, gradi kroz organe uprave na različitim nivoima. Od 2013. godine do danas obnaša funkciju zamjenika Generalnog sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Nikada ranije nije bio kandidat na izborima. Oženjen je i otac dvoje djece.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...