RAZRIJEŠENA MISTERIJA SMRTI MALENE LENE U NJEMAČKOJ: Silovao je 25-godišnjak, a zatim ubio vršnjak

Istražitelji su objavili i detalje o uzroku smrti. Prema saznanjima policije i tužioca, dječak koji je također živio u tom domu je djevojčicu zadavio. Jedanaestogodišnjak ne može biti kažnjen za zločin jer je premlad.

  • Hronika

  • 06. Sep. 2023  

  • 0

Pet mjeseci nakon smrti desetogodišnje djevojčice Lene u domu za djecu St. Josef u Njemačkoj, istražitelji su sada sigurni da je dijete silovao čistač ulica Daniel T. (25), te da je kasnije ubio 11-godišnjak, javlja Bild.

Istražitelji su objavili i detalje o uzroku smrti. Prema saznanjima policije i tužioca, dječak koji je također živio u tom domu je djevojčicu zadavio. Jedanaestogodišnjak ne može biti kažnjen za zločin jer je premlad.

Nakon ispitivanja 130 svjedoka, javno tužilaštvo Hofa sada je podiglo optužnicu protiv Daniela T. za silovanje i provalu. Tužilac Matthias Goers izjavio je u utorak da se ne može dokazati da je umiješan u ubistvo djeteta.

Kako navodi Bild, dvadesetpetogodišnjak se sumnjiči i da je od početka 2022. godine provalio u pet građevinskih kontejnera i ukrao građevinske mašine.

“Za drugu krađu, optuženi je u noći 4. aprila 2023. godine kroz otvoreni prozor kupatila ušao u dom za djecu i omladinu, gdje je navodno slučajno sreo jedanaestogodišnjeg dječaka, a kasnije i devojčicu koja je tamo živjela. Navodi se da je 25-godišnjak vršio seksualne radnje rukama nad desetogodišnjakinjom. Zatim je napustio objekat”, naveli su iz tužilaštva.

Prema informacijama do kojih je došao Bild, djeca su bila u istoj grupi jer je većina štićenika dječijeg doma bila na skijanju. Dječak je navodno ranije privlačio pažnju zbog napada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...