"I DALJE ĆU RADITI U NAJBOLJEM INTERESU MOJIH KOMŠIJA": Seid Škaljić istupio iz NES-a

"I dalje ću nastaviti raditi u najboljem interesu mojih komšija iz Starog Grada, a to će biti kao samostalni vijećnik".

  • Politika

  • 06. Sep. 2023  

  • 2

Seid Škaljić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad i vijećnik Gradskog vijeća Sarajevo, napustio je Narodni evropski savez.

"Informacija je tačna. Danas sam razgovaro sa gospodinom Nerminom Ogreševićem i obavijestio ga da napuštam Narodni evropski savez. Ostala je još formalna procedura oko toga", rekao je Škaljić za Politicki.ba.

"Opredijelio sam se da jednom drugom dinamikom i pristupom pokušam dati doprinos iz pozicije koje obnašam. To je osnovni motiv moje odluke", dodaje.

Upitan za razloge izlaska te kako je protekao razgovor s predsjednikom NES-a on odgovara da je "Ogreševića uvijek cijenio i ovo neće ništa promijeniti".

"Zbog toga sam ga nazvao i rekao mu koje su moje namjene. Između nas nema teških riječi ili kako ljudi već zamišljaju takve "razlaze". Ovo je moja odluka. Svi koji me poznaju znaju kako ja radim i kakav je moj pristup. Uvijek iskren i transparentan", kaže dalje.

Upitan da li će vratiti NES-u mandat(e) ili će se priključiti nekoj od stranaka, on za Politicki.ba kaže da ostaje vijećnik i u Starom Gradu i GV Sarajevo.

"I dalje ću nastaviti raditi u najboljem interesu mojih komšija iz Starog Grada, a to će biti kao samostalni vijećnik. Kao predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo imam odličnu saradnju sa svim kolegama iz svih stranaka i to od samog početka kada sam dobio jednoglasnu podršku za izbor na tu poziciju", zaključuje.

Škaljić nije želio govoriti o najavama da će još neki od vijećnika NES-a napustiti ovu partiju.

Do sada je Klub NES-a u općinskom vijeću napustilo troje vjećnika.

Na općinskim izborima 2020. godine tadašnja Nezavisna bosanskohercegovačka lista Ibrahima Hadžibajrića dobila je sedam vijećnika.

Isti broj imala je i SDA, dok je NiP odbio 5, SDP tri, NS dva, koliko su imali i Savez za Stari Grad, SBB i Platforma za progres. LDS je imao jednog vijećnika.

Općinsko vijeće od tada je dobrano "pretumbano" pa je Klub samostalnih vijećnika najjači sa sada već sedam članova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...