GROMOGLASNI APLAUZ: Himna Rusije izvedena na otvaranju košarkaškog turnira u Banjoj Luci, prvi put od uvođenja sankcija... (VIDEO)

Podsjećamo, košarkaški turnir je počeo večeras u 20 sati, a igrat će se od 6. do 10. septembra u Banjoj Luci i Laktašima.

  • Sport

  • 06. Sep. 2023  

  • 0

Košarkaški klub Igokea u čast 50. rođendana kluba organizuje međunarodni košarkaški turnir u Banjoj Luci gdje, između ostalog, nastupa i moskovski klub CSKA, a tim povodom izvedena je himna ove zemlje, javlja Klix.ba.

Himna Rusije izvedena je večeras u Banjoj Luci pred brojnom publikom, a ženski vokal je otpjevao uživo rusku himnu.

Inače, ruska državna himna, službeno je prihvaćena 2000. godine. Muziku je 1939. napisao Aleksandar Aleksandrov za himnu SSSR-a, te je ovaj tekst nastao 2000. prema toj muzici. Historija ruske himne zorno pokazuje kako se Rusija bacala iz jedne krajnosti u drugu na određenim historijskim granicama.

Podsjećamo, košarkaški turnir je počeo večeras u 20 sati, a igrat će se od 6. do 10. septembra u Banjoj Luci i Laktašima. Učestvovat će ekipe Igokee, CSKA, Partizana, Hapoela, Turk Telekoma i Galatasaraya.

Iz KK Igokea odlučili su se na zanimljiv potez pa su tako iskoristili ovaj, do tog trenutka teniski teren, za otvaranje košarkaškog turnira u čast 50. rođendana kluba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...