NAPETO U BANJOJ LUCI: MUP RS-a zabranio skup ispred Narodne skupštine, Vukanović najavio okupljanje - "Režim je u paranoji, strahu i panici…“

-Neka bude borba neprestana do konačne pobjede, poručio je Vukanović.

  • Mini market

  • 07. Sep. 2023  

  • 0

Nakon što je Policijska uprava Banjaluka zabranila okupljanje ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koje su za danas najavili opozicioni poslanici, predsjednik Kluba poslanika Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović poručio je da će se, uprkos zabrani, okupiti na platou ispred entitetskog parlamenta.

"Nevjerovatno je ponašanje čelnika MUP-a RS i režima, koji su vršili snažan pritisak na čelnike Policijske uprave Banjaluka da promijene Odluku i nakon odobrenja popodne zabrane skup opozicije i razgovor opozicionih poslanika sa građanima. Danas u 13 časova u ime podnosioca Zahtjeva, klubova poslanika SDS-a, PDP-a i Za pravdu i red u Narodnoj skupštini Republike Srpske, šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak razgovarao je sa inspektorima Policijske uprave Banjaluka koji su rekli da neće zabraniti skup, da bi se predomislili u 15 časova, vjerovatno nakon poziva nervoznog Dodika, koji je napustio sastanak sa partnerima, HDZ, Nikšićem, Konakovićem i Trojkom", naveo je Vukanović.

Prema njegovim riječima, ponovo su trajala premišljanja, tvrdnje da se skup neće zabraniti, da bi oko 18 sati iz Policijske uprave Banjaluka pozvali Igora Crnatka da dođe po Rješenje kojim se ipak skup zabranjuje.

"Režim je u paranoji, strahu i panici, očigledno se plaši naroda pa pokušava ugušiti bilo kakvo okupljanje i izražavanje nezadovoljstva ponašanjem Vlada i vlasti. Uprkos zabrani mi se nećemo povući, i sutra ćemo se okupili ispred Narodne skupštine Republike Srpske, na Platou ispred fontane, 50 metara od ulaza u Skupštinu", poručio je Vukanović.

-Upravo oni koji su prije par dana najviše kukali u javnosti zbog zabrane okupljanja sada pokušavaju zabraniti otvoreni  parlament ispred Narodne skupštine Republike Srpske i razgovor poslanika sa narodom. Za 5 sati Policijska uprava Banjaluka je 4 puta mijenjala odluku, prvo u 13 časova dozvolila, pa zabranjivala, opet dozvola u 15 pa konačno u 18 donijela Rješenje o zabrani skupa, ali se na to nećemo obazirati i ostajemo istrajni jer Ustav svakom građaninu dozvoljava slobodu izražavanja stavova i mišljenja.

Bez obzira na policijske zabrane nema uzmicanja i u 19 časova ćemo se okupili sa pristalicama na Platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske, a ako želi i ima instrukcije iz vrha režima, policija može nama organizatorima da piše kazne, ili da nas liši slobode, i to je za ljude, ali se nećemo povući.

Nema razloga za strah i kolebanje, a građani treba da pokažu prkos i da u što većem broju dođu ispred Narodne skupštine Srpske da razgovaramo otvoreno o svim pitanjima. Neka bude borba neprestana do konačne pobjede, poručio je Vukanović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...