PIKSI STOJKOVIĆ NA STRELJANI NAKON NEOČEKIVANOG PORAZA: „Lako je pričati kad se utakmica završi, mi smo napadali, bili smo u ofanzivi, na njihovoj polovini. Čekao se…“

"Poraz nije tragedija, dali smo sve od sebe da ne izgubimo“, ovim riječima je Piksi otvorio konferenciju za medije.

  • Sport

  • 08. Sep. 2023  

  • 1

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izašao je pred novinare i objasnio šta je pošlo po zlu u porazu od Mađarske rezultatom 2:1 u Beogradu.

Mađari su tako skočili na prvo mjesto u grupi u kvalifikacijama za Euro, dok Srbiji predstoji velika borba za plasman na kontinentalno takmičenje na kome nije bila više od 20 godina.

„Bez obzira što smo na najbolji mogući način otvorili utakmicu i poveli, imali smo nekoliko momenata i situacija gdje smo mogli duplo da povedemo, ali nije došlo do toga. Iz dvije odbijene lopte u kraktom vremenskom intervalu je Mađarska uspjela da se podigne i postigne dva gola. Pevih 45 minuta nismo bili dovoljno mobilni, pa je Mađarska dobila prvo poluvrijeme. Smatram da smo drugi dio meča dominirali i pokušali da dođemo do gola, ali nismo uspjeli. Poraz nije tragedija, dali smo sve od sebe da ne izgubimo“, ovim riječima je Piksi otvorio konferenciju za medije.

Pojasnio je da je i faktor sreće igrao ulogu.

„Ponekad je važno da imate i sreće, da odbitak dođe do vašeg igrača, a ne njihovog, bili smo u tom minusu“, dodao je naš selektor.

Mađarska je sada prva u grupi sa 10 bodova.

„Zaboravljate da je Mađarska odličan tim, respektujemo tu ekipu. Prvih 45 minuta je pripalo njima, a drugih nama. Bili smo jako blizu gola, njihov golman je bio fantastičan, ne vidim nikakvu tragediju. Momci su se borili, dali sve od sebe, izmjene smo pravili da budemo svježi u napadu, da stvaramo šanse, ali nismo došli do gola.“

Naredna utakmica je već za tri dana.

„Što se tiče reakcije i stručnog štaba ovaj poraz ne može ništa da poremeti ka onom cilju koji mi imamo. Poraz kao poraz moramo da prihvatimo, ali za nas je najvažnija sljedeća utakmica.“

 „Ne krivim nikoga niti ću ikada to raditi. Dešavaju se greške, ne možete baš uvijek da računate na to, ali se dese. Mi smo tim i kao takvi se i ponašamo. Momci su dali sve od sebe, ne radi se o tome da li je Mađarska više željela, to je nemoguće, ali protivnik nekada igra bolje od vas.“

Upitan je i da li je ranije razmišljao da uvede Luku Jovića, a ne tek u samoj završnici.

„Lako je pričati kad se utakmica završi, mi smo napadali, bili smo u ofanzivi, na njihovoj polovini. Čekao se centaršut, jedna lopta, šta je golman njihov odbranio, bravo za njega. Razmišljao sam i da Jović uđe, pa da igramo sa trojicom napadača, imali bismo ozbiljan deficit u sredini, što može da bude veoma opasno. Imali smo dovoljno vremena da stvorimo šanse, ali ih nismo iskoristili“.

Analize su dobro urađene, ali više od jednog gola nismo postigli.

„Urađeno je sve, ali jednostavno se nekad neke stvari dese, iz dva odbitka dođe lopta do njih. Prvi gol, a i drugi, lopta je otišla tamo gdje ne treba po nas. I mi nekad postižemo golove iz takvih nekih situacija, ali smo večeras primili. U kratkom vremenskom intervalu, u tri minuta. Jeste šokantno, ali najvažnije je da budete pribrani, smireni i da pokušate sve što je u vašoj moći da preokrenete. Drugo poluvrijeme je bilo dominantno, napadački, ali nekoliko sjajnih prilika koje smo imali lopta nije htjela u mrežu“.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...