REDIZAJN NA VIDIKU: Chrome će uskoro dobiti novi sloj boje; Google u popularni preglednik uskoro planira ubaciti...

(...) dodatne elemente dizajna Material You, uskladivši vizuale s ostatkom Android sistema.

  • HiTec

  • 08. Sep. 2023  08. Sep. 2023

  • 0

Chrome za računare uskoro bi mogao dobiti novi izgled. Preglednik će tokom narednih sedmica dobiti ažuriranje temeljeno na dizajnu Material You. Fokus je, kažu iz Vergea, čitljivost i nove palete boja koje "nadopunjuju kartice i alatnu traku".

Najuočljivija je promjena da stvari izgledaju malo zaobljenije, što se da primijetiti na rubovima prozora.

Chrome nije jedina stvar koja dobija novi izgled. Google isto ažurira sučelje za web trgovinu Chrome, dodavši joj elemente Material You.

Ove su promjene već dostupne u javnoj beti, kažu s 9to5Googlea.

Google također radi ažuriranja alata za sigurno pregledavanje u Chromeu. Sistem trenutno provjerava web-lokacije pomoću spiska koji je pohranjen lokalno te se ažurira se svakih 30 do 60 minuta. U nadolazećim sedmicama web-lokacije će se umjesto toga provjeravati Googleovim popisom "loših" stranica - u stvarnom vremenu.

Ovo znači da ćete, ako do tog dođe, biti spriječeni prije odlaska na zlonamjernu stranicu koja je stvorena prije svega nekoliko minuta. "Skraćivanjem vremena između identifikacije i sprječavanja prijetnji očekujemo da ćemo vidjeti 25 posto poboljšanu zaštitu od zlonamjernog softvera i prijetnji krađe identiteta", kažu iz Googlea.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...