BIVŠEM BUBNJARU BIJELOG DUGMETA POGORŠALO SE STANJE: Milića Vukašinovića čeka operacija

"Dobio sam vodu u plućima. Prije nisam imao problema sa srcem", rekao je Milić

  • Estrada

  • 08. Sep. 2023  

  • 1

Bivši bubnjar Bijelog dugmeta i frontmen grupe Vatreni poljubac Milić Vukašinović (73) i dalje je u bolnici, a liječnici će mu ugraditi stent nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

"Dobio sam vodu u plućima. Prije nisam imao problema sa srcem, ali je valjda od teških operacija i bakterija koje su se pojavile srce oslabilo", rekao je Milić za Blic.

Još nisu ugradili stent, moraju očistiti tu najveću krvnu žilu da bi stent radio. Sada čekam konzilij da vidim hoće li me očistiti – objasnio je roker i dodao: "Danima sam ležao u bolnici, bio sam na intenzivnoj, nisam mogao ustati, čistili su me i prali. Došao sam na poluintenzivnu njegu, sad mogu i sam na WC, ali nemam toliko snage da mi hodanje od nekoliko metara izgleda kao kilometar. Teško mi je podići toaletni papir".

Miliću zbog zdravstvenog stanja teško pada i korigirana prehrana.

"Jedem i dijetnu hranu… Nemam više te bakterije i pitao sam mogu li pojesti barem malo bijelog mesa s roštilja jer mi je organizam ojačao. Otići ću za par sedmica… Optimist sam, ali sada sam realan. Mislio sam da ću umrijeti", rekao je pjevač o kojem, osim doktora, brine i supruga Suzana.

"Suzana dolazi stalno, sad bi trebala doći da mi donese hranu". zaključio je roker.

Podsjetimo, nakon što je nedavno operirao nogu zbog aneurizme, ispostavilo se da je zaražen bolničkom bakterijom, a na kraju su ga snašli i problemi s disanjem.

Muzičar se ranije javio u emisiji “Premijera – Vikend” i govorio o tome kako su mu se pojavili zdravstveni problemi.

"Zbog ogromnih bolova ipak sam poslušao suprugu Suzanu koja je molila da idem kod doktora da vidim što je ta oteklina. Otišli smo, čovjek mi je gledao nogu. Ja sam mu rekao: ‘Ma, to je masno tkivo.’ Čovjek se zaprepastio, rekao mi je: ‘Nije to masno tkivo već aneurizma uvećana tri, četiri puta. Ona ti pritišće neke živce, zato te dolje boli noga. Odmah poslije mene idi na hitnu, traži operaciju, jer ako pukne ta uvećana aneurizma, možeš umrijeti za dvije minute", ispričao je Vukašinović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...