"VIŠE NIKADA NEĆU DOĆI": Sergej Trifunović tvrdi da nigdje nije doživio maltretiranje kao u Splitu

U opisu objave prozvao je i dogradonačelnika Splita Bojana Ivoševića, koji je sin glumca Nikole Ivoševića s kojim Trifunović ima dobar odnos.

  • Kultura

  • 09. Sep. 2023  

  • 1

Nakon što je jučer priveden u Splitu, glumac Sergej Trifunović se tim povodom oglasio i putem svog Instagram profila poručivši da više nikada neće doći u ovaj grad.

Naime, glumac je priveden na splitskom Kašteletu nakon što ga je građanka prijavila dok se igrao sa svojim psom. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, Trifunović je počeo vrijeđati i omaložavati što je zahtijevalo policijsku intervenciju.

Trifunović se tim povodom oglasio putem Instagrama gdje je prenio svoje iskustvo sa splitskom policijom.

"Maltretiranja koje sam danas doživio, mogu da se uporede s historijskim slikama u kome gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama u majicama s kragnom i 'pit bull security bedžom', koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne 'ližu' s gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpio, nisam nikad i nigdje. Da 'kontraparafraziram Olivera Dragojevića: 'Nikada više neću doći u Split'", poručio je Trifunović putem svog Instagram profila.

U opisu objave prozvao je i dogradonačelnika Splita Bojana Ivoševića, koji je sin glumca Nikole Ivoševića s kojim Trifunović ima dobar odnos.

"Adio. Bilo je lipo i svi vi moji dragi prijatelji iz Splita ste uvijek dobrodošli, a Ivošević koji je danas namjerno došao da se šatro slika za ćaleta (koji je divan čovjek, moj kolega i potpuno izuzet iz ove priče) specijalno da mi se napase mua, goance malo", napisao je u opisu.

Podsjećamo, glumac je jučer dao izjavu za Slobodnu Dalmaciju, rekavši da je još uvijek na policiji, a da je razlog privođenja to što se jedna žena navodno uplašila njegovog njemačkog ovčara koji se kupao s njim u moru pa ga je odlučila prijaviti jer pas nije bio vezan.

Mediji ističu da je glumac na kraju prijavljen zbog dva djela, držanja životinje bez nadzora i vrijeđanja policijskih službenika. Zbog ova dva prekršaja kažnjen je s 500 eura, a mora platiti i troškove postupka u visini od 50 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...