ZABORAVIO DA MU SUDE BOSANAC I HRVAT: Luka Dončić opsovao i dobio tehničku (VIDEO)

U centru pažnje je bio ponovo Dončić zbog sjajne igre, ali i zbog jednog poteza.

  • Sport

  • 09. Sep. 2023  

  • 0

Košarkaši Slovenije zauzeli su sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu, pošto su danas u doigravanju u Manili pobijedili selekciju Italije sa 89:85 (15:18, 27:23, 28:19, 19:25). Sloveniju je do pobjede predvodio Luka Dončić sa 29 poena, 10 skokova i osam asistencija.

Meč je bio izuzetno niskog intenziteta sve do posljednje dionice kada su obje ekipe zaigrale malo bolje.

Ipak, u centru pažnje je bio ponovo Dončić zbog sjajne igre, ali i zbog jednog poteza.

Naime, on je poslije jednog duela opsovao sudije na b/h/s jeziku, zbog čega je dobio i tehničku grešku.

U početku je Dončić bio i zamišljen, ali je ubrzo shvatio da su sudije na ovoj utakmici Ademir Zurapović iz Bosne i Hercegovine, Martin Vulić iz Hrvatske, te nije isključeno da su ga razumjeli i zbog toga dosudili tehničku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...