SVI OČEKUJEMO I ŽELIMO BOLJE I VIŠE: Zmajevi otputovali na Island na ključni meč kvalifikacija za Euro

Ispred nas su Luksemburg i Slovačka, koji imaju po 10 bodova, te Portugal koji je pobijedio u svim mečevima i ima maksimalnih 15 bodova.

  • Sport

  • 09. Sep. 2023  

  • 1

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Reykjavík (Island) na nemjerljivo važan meč 6. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, piše Klix.ba.

Naši nogometaši su sinoć u Zenici pobijedili Lihtenštajna znatno teže od očekivanog, a iako smo zabili dva rana pogotka i došli u vodstvo od 2:0, na kraju smo do posljednje sekunde strepili za pobjedu i u konačnici, slavili rezultatom 2:1.

Selektor Meho Kodro, ali i svi igrači koji su se obratili medijima, jasno su rekli da je pobjeda u ovakvom meču najvažnija i da joj ne treba gledati u zube, a da je posebno teško igrati nakon što ekipa upiše tri vezana poraza, kao što je s nama slučaj bio.

Sada, kada smo prekinuli taj niz, očekuje nas izuzetno važna utakmica na Islandu protiv istoimenog domaćina, a samo pobjeda i osvajanje tri boda će zadržati nadu da se možemo do posljednjeg kola boriti za plasman na Euro 2024. godine.

Nakon onoga što smo protiv Lihtenštajna vidjeli, pa i preživjeli, vrijeme je da Zmajevi opet pokažu svoj kvalitet, zaigraju najbolje kako znaju i ukoliko se to desi, onda nema sumnje da možemo vjerovati u pobjedu.

Ono što je za Zmajeve posebno važno jeste i sinoćnja pobjeda Portugala protiv Slovačke rezultatom 1:0, a trenutno je naš tim na četvrtoj poziciji s dvije pobjede i tri poraza, odnosno šest osvojenih bodova.

Ispred nas su Luksemburg i Slovačka, koji imaju po 10 bodova, te Portugal koji je pobijedio u svim mečevima i ima maksimalnih 15 bodova.

Meč između Islanda i Bosne i Hercegovine, još jednom podsjećamo, igra se u ponedjeljak na stadionu Laugardalsvöllur u Reykjavíku s početkom u 20:45 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...